Konte protiv "svojih"

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 09:24

Novi strateg Intera odmeriće snage u prijateljskom duelu sa Juventusom, u kome je proveo 16 godina kao igrač i trener

Derbi Italije u Kini. Okršaj starih znanaca. Stadion u Nanđingu biće poprište prijateljskog dvoboja italijanskih velikana, u okviru Međunarodnog Kupa šampiona (13.30, TV Sport klub 1).

Rano je još da se vidi trenerski rukopis Antonija Kontea u Interu, ali već sada je jasno da će klub s Đuzepe Meace morati da potraži kapitalna pojačanja za ofanzivnu liniju. Bez Maura Ikardija, te odsutnog Lautara Martineza, ono protiv Mančester Junajteda bilo je slabo. Inter je igrao u formaciji 3-5-2, a rupu u ofanzivi pokušali su da popune Samuele Longo i supertalentovani Sebastijano Espozito. Međutim, nije išlo, kao što nije bilo boljitka za Inter ni kada je u igru početkom nastavka ušao Ivan Perišić. Doduše, Inter je trenutno više usmeren na prelazni rok nego na pripremne utakmice. Najveće želje nekadašnjeg selektora Italije su Romelu Lukaku i Edin Džeko, a nedavno se aktuelizovala priča oko dolaska Aleksandra Kolarova ili Filipa Kostića.

Izabrane vesti

Mauriciju Sariju bio je potreban samo jedan prijateljski meč da oseti težinu koju su sobom nosi klupa Juventusa prvenstveno zbog situacije iz 63. minuta protiv Totenhema, koja je pokazala koliko će temperamentnom strategu biti teško da rukovodi svlačionicom Stare dame. Italijani su već počeli da dižu prašinu zbog trenutka u kojem je zamenjen Kristijano Ronaldo. Portugalac je imao kratak razgovor sa Sarijem, koji nije delovao nimalo prijatno.

Tifozi Juventusa nisu toliko bili razočarani zbog rezultata protiv Totenhema, koliko zbog kardinalne, početničke greške Adrijana Rabioa, koji je „prodao“ loptu kod pogotka Engleza za pobedu kada je Hari Kejn maestralno pogodio sa pola terena. Ono što može da hrabri navijače Stare dame je što Kristijano Ronaldo već naštelovao nišanske sprave kao i buđenje Gonzala Iguaina, što može da mu bude preporuka za očekivani transfer u Romu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara