Konačno! Milanovo najskuplje pojačanje debituje sutra u derbiju za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.19. | 11:44

Dobre vesti za Rosonere

Milanovo najskuplje pojačanje od ptrošlog leta, konačno je spremno za debi u Seriji A. I to u derbiju protiv Lacija u kojem se možda odlučuje i o plasmanu u Ligu šampiona.

Dobre vesti za sve navijače Rosonera: Matija Kaldara je spreman  za prvi meč u dresu Milana u prvenstvu.

Izabrane vesti

Italijanski štoper je stigao letos u Milan iz Juventusa u trampi za Leonarda Bonućija i procenjen je na 35.000.000 evra po čemu je bio najskuplji transfer Rosonera prošlog leta.

Podsetimo, Kaldaru je Juventus kaparisao kada je mladi štoper eksplodirao u Atalanti i skrenuo pažnju velikih klubova. Bila je to ona talentovana generacija sa Galjardinijem, Kristanteom, Petanjom, ali i Kaldarinim današnjim saigračima Kesijem i Kontijem. Od svih njih, Kaldara je možda važio za najvećeg talenta i Juventus nije mnogo razmišljao već ga je posle samo jedne polusezone u Seriji A kaparisao kao budućeg naslednika Kjelinija, Barzaljija i Bonućija. Juve je tada Atalanti platio 19.000.000 evra za Kaldaru i ostavio ga još godinu i po dana da se razvija kao pozajmljen igrač.

Kada je prošlog leta konačno stigao kod Alegrija, očekivalo se da zauzme mesto uz Kjelinija u srcu odbrane i da se profiliše kao budući komandant odbrane Juventusa. A onda je došlo do šokantne trampe sa Milanom u kojoj se Bonući vratio u Juve. Mnogi su tada govorili da je Milan bolje prošao jer je dobio štopera za narednih 10 godina i reprezentativni tandem sa Alesijom Romanjolijem, ali je brzo sve krenulo po zlu...

Kaldara se odmah povredio po dolasku na pripreme i na debi čekao do 20. setpembra kada je odigrao prvo i za sada jedini meč u dresu Rosonera – protiv Didelanža u Ligi Evrope. Posle toga je povredio Ahilovu tetivu i morao na petomesečnu pauzu. Pre nekoliko nedelja je počeo da trenira, počeo da igra za mladi tim Rosonera, a u minulih pet mečeva Gatuzovog tima je bio na klupi.

Sada je konačno zdrav i maksimalno spreman. Italijanski mediji najvljuju da će mu Gatuzo pružiti šansu u subotu veče protiv Lacija na San Siru što je možda i meč sezone za Milan. Ako pobede, Rosoneri će ostati na četvrtom mestu sa dobrim izgledima za plasman u Ligu šampiona jer posle toga nemaju nijedan meč sa direktnim konkurentima do kraja sezone. Ali svaki drugi ishod stavlja Lacio u prednost, a Milan bi mogli da preskoče i ostali konkurenti poput Atalante i Rome.

Uprkos velikoj važnosti meča, Gatuzo je spreman da rizikuje sa Kaldarom i upari ga u tandemu sa Romanjolijem. Kaldara će zameniti Matea Musakija koji je u poslednje vreme u slaboj formi.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Matija Kaldara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara