{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Nisu nam se poklapale ambicije”, kaže Romin defanzivac
Kolarov: Nisam imao sreće da zaigram za Zvezdu
Aleksandar Kolarov

Rat je buknuo između navijača i uprave. Tribina nikako da uprosti rukovodiocima što nije dozvolila Danijeleu De Rosiju da završi karijeru u Romi. I nije to prvi put da se klub pod vođstvom Džejmsa Palote nije obazirao na istinske legende kluba. Ni oproštaj Frančeska Totija nije bio baš idilčan, pa je otud ovih dana odnos uprave prema Rominim ikonama jedna od glavnih dana u Večnom gradu. I Aleksandar Kolarov, koga navijači zbog prošlosti u Laciju imaju na piku od početka mandata na Olimpiku, smatra da je De Rosi zaslužio najveće moguće počasti.

Doduše, ne kaže do direktno, jer je i dalje pod ugovorom sa Vučicom, ali se iz njegovih reči naslućuje da je na De Rosijevoj strani. Uostalom, kapiten je Kolarova javno branio kada su ga Romini ultrasi vređali zbog verbalne prepirke sa jednim od navijača uoči Kup gostovanja u Firencu. Kolarov sada uzvraća naklonost, pominjući usput i svoju navijačku pripadnost Crvenoj zvezdi.
De Rosi? Mnogo sam proživeo u karijeri, ali tako strastvenog navijača u timu nisam sreo. Ja sam navijač Crvene zvezde i nisam imao sreću da zaigram tamo zato što nam se ambicije nisu poklapale. A on je bio imao sreću da igra za tim koji voli. Pričali smo baš o tome u svlačionici, nadali smo se da će završiti karijeru ovde. Mislim da će tek za tri ili četiri meseca svi shvatiti ko je bio Danijele De Rosi i šta je predstavljao u Romi”, kaže Kolarov za platform DAZN.

Ni ne pokušavajući – u skladu sa svojim karakterom – da se dodvorava Rominim navijačima kunući se u sopstvenu ljubav prema Vučici.
Kod nas u Srbiji postoji izreka: ne možeš da budeš veći katolik od pape. Ovde sam dve godine i ne mogu da ubeđujem navijače da sam Romanista. Ali svaki put kad izađem na terenu daću sve od sebe: nekad je to dovoljno, nekad nije, ali trud se ne dovodi u pitanje”, iskren je Kolarov.

Jer njemu je ipak Crvena zvezda u srcu. Samo što je “nažalost” po navijače crveno-belih bio previše dobar igrač za srpski fudbal.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×