Kosanović pred derbi za Evropu: Čuka ne može da me iznenadi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.20. | 16:11

Trener Radničkom samouveren pred meč sa Brđanima

Trener tima iz Niša Milorad Kosanović je svestan da bi ih poraz znatno udaljio od željenog četvrtog mesta koje vodi u Evropu na kome se nalazi upravo njihov sutrašnji protivnik. Međutim, i Brđani imaju ambicije da poprtave utisak iz prvog kola.
"Ispred nas je veoma interesantna utakmica. Bodovi su potrebni i nama i njima, tako da očekujem da će obe ekipe ući čvrsto i raspoloženo u ovaj duel sa najvećim željama da osvoje tri boda. Mi imamo ambiciju, znam da i Čukarički ovde dolazi motivisan i pred nama je jedna dobra utakmica. Svesni smo da ovaj susret nosi i određeni pritisak po pitanju konačnog plasmana, jer bi nas eventualni poraz znatno udaljio od željenog cilja, ali mi smo mirni i fokusirani. Radnički mora da nađe snage i da odigra bolje nego što je do sada igrao protiv ekipa iz gornjeg dela tabele.", istakao je Kosanović.

U prethodnom duelu ova dva tima Čukarički je slavio minimalnim rezultatom na Banovom brdu. Kosanović je dobro upoznat sa kvalitetima protivnika i ubeđen je da će se njegov tim revanširati za poraz iz jesenjeg dela sezone.
"Spremni smo i mislim da smo u stanju da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Ako budemo koncentrisani i ako budemo ispoljili takmičarski karakter, smatram da ovaj meč može da se završi dobro po nas. Atmosfera u ekipi je odlična, već u sredu nas čeka slična utakmica protiv Vojvodine i mislim da je dobro što nam ova dva meča dolaze baš u ovom trenutku. Ekipu Čukaričkog dobro poznajem. Poseduju ozbiljan kvalitet u svakoj liniji tima, ali oni mene nemaju sa čim da iznenade. Igramo kod kuće i čvrsto verujemo da ćemo se radovati nakon poslednjeg sudijskog zvižduka."

Izabrane vesti

Zadatak neće biti nimalo lak jer je Kosanović zbog povreda lišen usluga trojice fudbalera. Pored toga, tim su u januarskom prelaznom roku napustili neki od standardnih prvotimaca.
"Golman Nikola Petrović je protiv Spartaka zaradio tešku povredu ramena. Srećom nije ništa slomio, ali ga čeka pauza od mesec i po dana, tako da će njegovo mesto zauzeti Borivoje Ristić. Saša Stojanović i Vladimir Đilas su tek izašli iz povreda, a pošto se radi o igračima u poznim igračkim godinama, neću da rizikujem neku novu povredu. Svi ostali su spremni i konkurišu za startnu postavu. Imamo 20 podjednako kvalitetnih fudbalera, madea ne mogu da se otmem utisku da nam mnogo nedostaju igrači poput Nermina Haskića, Rebine Sulake i Erika Jirke. Sa tom trojicom fudbalera bili bi sposobni za najveće domete, ali nažalost koga nema bez njega se mora. Bez obzira na sve, ja sam zadovoljan sastavom sa kojim raspolažem i svestan sam da smo u prelaznom roku učinili sve što je do nas da ojačamo ekipu."


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara