Jovetić spreman za Srbiju, Tumbaković poručio: Takmičarska, ali i prijateljska i bratska utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.10.18. | 14:12

Selektor Crne Gore kaže da se oseća čudno uoči duela sa Orlovima

Crna Gora se ozbiljno sprema istorijski, prvi fudbalski okršaj sa Srbijom u Ligi nacija, a selektor Ljubiša Tumbaković najavio je da će ekipu na stadionu Pod Goricom predvoditi oporavljeni Stevan Jovetić sa kapitenskom trakom na ruci.

Takođe, selektor Crnogoraca priznao je da su mu pomalo pomešana osećanja uoči duela.
„Ova utakmica je počela da se igra kada su izvučene grupe. Ako nešto nismo želeli da se dogodi – to je da igramo jedni protiv drugih. I mi i oni. Ali eto, igramo... Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku... Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica“, rekao je Tumbaković novinarima u Podgorici.

Izabrane vesti

On tvrdi da je za ovu utakmicu spremao ekipu kao i za ostale.
„Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, da pokušamo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvijek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice“.

Za Crnu Goru je dobra vest što će Srbija biti bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova.
„Sjajni igrači, koji imaju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali igrači koji ih zamene uvek donesu nešto novo, mladost, energiju. Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Savić, ili da, ne daj Bože, da ne igra Jovetić“.

Inače, Tumbaković je svojevremeno bio  trenirao sadašnjeg kolegu Mladena Krstajića dok su bili u Partizanu.
„Četiri godine sam ga trenirao, delimično sam uticao na njegov razvoj. Uporan je, vredan, ima sportsku inteligenciju, bilo je lepo raditi sa njim. Sad je selektor, kolega, sjajan je čovek, očekujem da bude sjajan trener“.

Kapiten Crnogoraca Stevan Jovetić kazao je da je normalno trenirao u prethodnom periodu.
„Spremni smo za utakmicu. Iščekujemo je dugo, daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Mislim, naravno, da će biti pravi spektakl, da će se uživati u fudbalu, da će to bude poslastica za navijače“.

O Srbiji ima visoko mišljenje, ali Jovetić ističe da je najvažnije da tim bude na nivou.
„Srbija je odlična reprezentacija, sa mnogo dobrih igrača. Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve. Ne pridajem, međutim, toliko veliku pažnju protivniku, mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat“.

Jovetić se ne slaže se ocenom da bi duel sa Srbijom mogao presudno da utiče na ishod takmičenja u grupi.
„Nije odlučujuća, posle ove utakmice slede još tri. U ovaj meč ulazimo sasvim normalno, idemo stepenicu po stepenicu, pa da vidimo šta će da bude“, zaključio je kapiten Crne Gore.

Foto: Action images


tagovi

Liga nacijaLjubiša TumbakovićStevan Jovetićfudbalska reprezentacija SrbijeCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara