Jirki se trazi klub za pozajmicu, ko donese 500.000 vodi Ebisilija

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.19. | 15:42

Holanđanin i Slovak prekobrojni u sastavu Vladana Milojevića

Dolasci Tomanea i Žandera stvoriće gužvu kada je reč o igračima Crvene zvezde sa inostranim pasošima. Pored njih dvojice stručni štab srpskog šampiona ima velika očekivanja od Kanjasa, Marina, Boaćija i Bena. Dakle, šestorica sigurnih, a u mečevima domaćeg šampionata mogu da igraju samo četvorica stranaca. Jasno je da će ostali biti prekobrojni.

Holanađanin Ebisilio biće prinuđen da potraži novu sredinu za sebe. Čeka se samo klub koji će za njegovu slobodu platiti 500.000 evra. Toliko je Ajaksov đak koštao Crvenu zvezdu, ali se nije uklopio u sistem Vladana Milojevića, iako je bio projektovan da bude jedan od nosioca igre u prošloj sezoni. Imao je problema sa fizičkom pripremom, posle čega ga je progutala konkurencija u timu. Jednostavno, nije pružio ni približno anakve partije kakve je imao u dresu APOEL-a, gde je bio glavni igrač.

Izabrane vesti

Ugovor na stadionu Rajko Mitić ističe mu na leto 2020. godine, pa je ovo poslednja šansa da crveno-beli donekle povrate uloženi novac u njegov angažman.

Pavkov sigurno ide iz Zvezde - opet se čeka papir iz Azije

Uslovno rečeno višak je i Erik Jirka. Gromoglasno najavljen kao veliko pojačanje, plaćen 750.000 evra, uz dodatak da ima neverovatne fizičke predispozicije, mladi Slovak će otići na pozajmicu. Nije se izborio sa velikom konkurencijom na krilnim pozicijama, pokušao je Milojević da ga prekomanduje na poziciju desnog beka. Međutim, nije to išlo tako glatko. Znaju u sportskom sektoru da je za Erika Jirku važno da igra u kontinuitetu, i zato gledaju da mu pronađu klub gde će se pravilno razvijati. Pitanje je ima li takvih opcija u Srbiji…

Neumorni Slovak je priključen ekipi još zimus na pripremama u Antaliji, posle kojih je delovalo da će imati znatno veću minutažu. Proletos je zabeležio tek šest nastupa u Superligi i jedan u nacionalnom kupu, a ostao je bez svoje pozicije i u Austriji. Jirka je neko ima izuzetan voljni momenat, što doprinosi kvalitetnom radu na treninzima. Ostaje da se vidi, kako će na njega uticati eventualna pozajmica.

Slovak ima ugovor sa Crvenom zvezdom do decembra 2022. godine, tako da još uvek ima dovoljno vremena da se u nekoj od narednih sezona nametne kao glavni igrač ovog tima. To u predstojećoj sezoni, a pre svega u evropskim kvalifikacijama, neće biti slučaj.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara