Džek Klark
Džek Klark

Jedna sezona kod Bijelse i odmah u Totenhem za 9.500.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 16:25

Tinejdžer Džek Klark (18) postaje prvo letnje pojačanje Pavaca

Samo jedna sezona na top nivou u Čempionšipu bila je dovoljna 18-godišnjem Džeku Klarku da privuče pažnju najbogatijih engleskih klubova. Solidnih 25 nastupa i po dva gola i asistencije samo su nagoveštaj onoga što zlatni dečko jorkširskog fudbala može, a da zbog srčanih problema nije pauzirao mesec dana u februaru učinak bi sigurno bio još izraženiji i uverljiviji.

Znaju svi u Engleskoj ko bi mogao da bude dobar zalog za budućnost, a najbrži je bio Maurisio Poketino, možda i uz savet "trenerskog oca" Marsela Bijelse koji je od mladića napravio zver u debitantskoj sezoni među seniorima. Levo ili desno u napadu Klarku je sve jedno gde igra, odlikuje ga izuzetna brzina i snažna desna noga.

Izabrane vesti

Iz Engleske dolaze brojne informacije o transferu Klarka u Totenhem, a dok Skaj Sport tvrdi da je transfer od 9.500.000 evra u London već završen, lokalni Jorkšir Ivning Post javlja da nikakva formalna ponuda još nije stigla na Eland Roud i da je krilni napadač juče normalno započeo pripreme za novu sezonu.

Ipak, ono u čemu se i jedan i drugi izvor slažu je činjenica da postoji obostrani interes za realizaciju transfera i da je pitanje trenutka kada će prelazak Džeka Klarka iz Lidsa u Totenhem biti ozvaničen.

U Lidsu uveliko spremaju zamenu za mlađanog Klarka, a glavna želja je krilni napadač Vulverhemptona Helder Kosta. Džek Harison iz Mančester Sitija će još godinu dana igrati na Elandu na pozajmici, a pravi posao bilo bi dovođenje Rajana Kenta, krilnog napadača Liverpula koji je takođe u fokusu Belih.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara