Inter ne da titulu HJK-u

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.08.19. | 09:46

Klub iz Turkua ima lak posao na zatvaranju 21. kola finske Veikauslige

Ako izuzmemo poraz od KuPS-a u derbiju kola, možemo reći da se Inter iz Turkua nalazi u zaista dobroj seriji rezultata. Nema sumnje da je motivacija prisutna i da je konačno došlo vreme da se prekine dominacija HJK-a u tamošnjem fudbalu. Deluje da taj momenat nikada nije bio bliži.

Pobedom na domaćem terenu protiv već otpisanog KPV-a, Inter bi ponovo uskočio na prvo mesto na tabeli sa dva poena prednosti u odnosu na KuPS i Ilves i čak šest poena u odnosu na HJK. Forma na domaćem terenu gotovo da garantuje ovakav epilog, pošto Inter ima pet vezanih pobeda kod kuće.

Izabrane vesti

Dva kluba su se tokom istorije samo dva puta sastala, a zanimljivo nijednom do sada u Turkuu, gde će odigrati prvi meč. Tokom uvodnog dela sezone, na stadionu KPV-a, večerašnji domaćini slavili su sa veoma lagodnih 3:1, doduše, nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Sve oči biće uprte i u Filipa Valenčića, slovenačkog fudbalera, koji je trenutno najbolji strelac finskog šampionata sa čak 15 postignutih golova. Poređenja radi, sledeći pratilac Ala-Milimaki ima čak četiri gola manje na svom kontu. Slovenac je doneo pobedu svom timu na prethodnom meču protiv HIFK-a, pa će sigurno želeti da nastavi dobru formu.

FINSKA 1 – 21. KOLO

Petak
HIFK – Ilves 2:2 (1:1)

Subota
Honka – HJK 0:1 (0:0)
KuPS – VPS 5:0 (4:0)

Nedelja
RoPS – Lahti 3:0 (3:0)
Marijehamn – SJK 1:0 (0:0)

Ponedeljak
17.30: (1,50) Inter Turku (4,20) KPV (6,75)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara