Inter izgubio i nagovestio juriš na "skudeto": Konte presingom obesmislio Juventusovu ideju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 15:44

Ronaldo iz slobodnog udarca odveo meč na penal rulet, gde su smireniji bili igrači Juventusa

Još je rano govoriti o konačnim dometima u predstojećoj sezoni, ali je jasno da će Inter sa Konteom na kormilu dobiti novu dimenziju u svojoj igri. Nije realno davati sud u prijateljkoj utakmici, ali Nerazuri su svima jasno pokazali da se ove sezone, u najmanju ruku, neće plašiti protivnika koji u italijanskom fudbalu nemilosrdno gazi sve pred sobom već osam godina - 1:1 (0:1), rezultat 4:3.

Inter je nekompletnim sastavom u prvih 45 minuta obesmislio svaku ideju u Juventusovoj igri. Vezni red Stare dame je zbog odličnog presinga protivnika u potpunosti ostao bez mogućnosti da prenese loptu u fazu napada, dok je sa druge strane Konteova ekipa svako oduzimanje lopte protivniku pretvarao u odličnu akciju. Upravo iz tog pritiska u polju protivnika došlo se i do kornera u 10. minutu, posle kojeg je nespretno reagovao Matjis de Liht i prosledio loptu u sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Nerazuri su bolju igru iz tog dela igre mogli da krunišu i u još nekoliko navrata, a posebno u finišu prvog poluvremena kada su ozbiljno pripretili Perišić i Brozović.

Sari je napad značajno razdrmao uvođenjem Mandžukića na poluvremenu. Juventus je postao odlučniji na terenu i počeo da protiska protivnika. To mu se vratilo u 68. minutu, kada je Ronaldo na prilično srećan način uz pomoć živog zida matirao Padelija.

Bjankoneri su na krilima te pozitivne energije pokušali da dođu i do potpunog preokreta, ali je Inter izdržao pritisak u narednih nekoliko minuta i potom ponovo postao ravnopravan protivnik na terenu.

Konte nije menjao sve do samog finiša meča. Energiju u svoje redove vratio je sa sedam izmena u 78. minutu, što je preseklo Juventusove napade i uticalo na znatno mirniju završnicu meča. Na taj način, bivši trener Juventusa i Čelsija uništio je i igru sopstvenog tima, pa je bilo jasno da će odluka o pobedniku pasti u penal seriji.

Tamo je odmah zablistao Đanluiđi Bufon, koji je zaustavio udarce Ranokije i Longa, ali su dramu uneli promašeni udarci Rabijoa i Bernardeskija. Ipak, iskusni čuvar mreže je potom odbranio i udarac Borhe Velera, što je iskoristio Demiral i doneo konačno slavlje Sarijevom timu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara