{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Infantino poražen, FIFA digla ruke: Nema proširenja Mundijala u Kataru

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Ne postoje adekvatni uslovi da Katar dobije partnera u organizaciji Svetskog prvenstva, smatraju u Cirihu
Infantino poražen, FIFA digla ruke: Nema proširenja Mundijala u Kataru

Vrhovna svetska fudbalska organizacija (FIFA) odustala je od ideje da proširi naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine sa 32 na 48 reprezentacija učesnica, saopšteno je u Cirihu.

Predsednik FIFA Đani Infantino zagovarao je ideju proširenja turnira poseldnjih meseci, ali su odbori unutar FIFA konstatovali da to nije praktično, niti izvodljivo u ovom trenutku, i da je plan prvog čoveka svetskog fudbala propao.

Ova organizacija je mesecima proučavala brojne logističke i političke prepreke koje bi morale da se uklone kako bi proširila broj učesnika na sledećem turniru sa 32 na 48 reprezentacija, što bi i podrazumevalo da bar još jedna zemlja iz Persijskog zaliva (ako ne i više) preuzme na sebe organizaciju dodatnih 16 utakmica u tom regionu.  

U internom izveštaju koji je sačinjen u martu ove godine navodi se da Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Saudijska Arabija ne mogu zajednički da učestvuju u  organizaciji trunira dok ne obnove ekonomske, vazdušne i ostale veze sa Katarom, koje su prekinute pre dve godine.

Kako vrhovne vlasti ovih zemalja to i ne planiraju, ideja o proširenju je definitivno propala. Zato će se tek na Svetskom prvenstvu 2026. godine, koje zajednički organizuju SAD, Kanada i Meksiko, pristupiti proširenju broja učesnika sa 32 na 48 reprezentacija.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×