Humanitarni tiket u podne: Nenad Lalatović tipuje za SOS Dečje selo iz Sremske Kamenice

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.07.19. | 12:00

Vicešampionski trener Meraklija, s pozicije novoustoličenog vođe Voše tipuje na Brazil protiv Argentine

Lala iz Voše, na MOZZART kvoti 19.81! Tako bi kladilačkim slengom mogli opisati ono što Nenad Lalatović danas radi u „Humanitarnom tiketu u podne“, baratajući sa čak šest parova, s najjačim koeficijentom koji dolazi na osnovu prelaza iz Kupa afričkih nacija. Nešto kasnije ćemo o tome, naravno s Nenadom od meča do meča, uz nadu da će nam se pozlatiti igra za dodatni plus u našem fondu plemenitosti koji je do ovoga momenta na preko 80 adresa prosledio ukupno  12.659.890 dinara. Poslednji dobitnik bio je Srđan Gojković Gile sa zagarantovanih 10.000 dinara koje Mozzart donira MS Platformi Srbije.

Naš današnji gost, nekada defanzivac Zvezde, OFK Beograda, Radničkog iz Kragujevca, Milicionara, Volfsburga, pa i Šahtjora iz Donjecka koji je zbilja umešno prošle sezone prošetao Meraklije kroz Superligu Srbije odlučio je da potencijalni dobitak u iznosu od 198.100 dinara prosledi SOS Dečjem selu iz Sremske Kamenice.

Izabrane vesti

O njegovoj karijeri trošiti reči, zbilja je neumesno, jer svi znaju Nenada Lalatovića s kojim danas analiziramo MOZZART parove nadajući se dobitku na osnovu njegove stručne procene koja po fudbalskoj logici mora doneti zanimljiv tiket.

Idemo od Kupa afričkih nacija i meča GVINEJA BISAO – GANA. Bez ijednog postignutog gola uz poraz od Kameruna (2:0) i remi sa selekcijom Benina, (0:0) domaćin se nalazi na dnu tabele u grupi F. Gana je s druge strane remizirala sa Beninom (2:2) i odigrala meč bez golova sa Kamerunom što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi. Ove selekcije nisu se ranije sastajale, a imajući u vidu da je Gvineja Bisao malo toga pokazala na ovom turniru Gana je ipak bliža pobedi.

“Igram prelaz 2-2”, rekao je Nenad Lalatović, pa već na prvom tipu zacrtao kvotu 2,10.

Pređimo na meč ANGOLA – MALI. Angola još uvek nije upisala pobedu u ovom takmičenju. Igrala je nerešeno sa Tunisom (1:1) i Mauritanijom (0:0) i zauzima treće mesto na tabeli. Mali je bio ubedljiv u duelu sa Mauritanijom (4:1), dok je takođe remizirao sa Tunisom (1:1). Potrebna im je pobeda kako bi zadržali vodeće mesto u grupi. Angola i Mali sreli su se u dva navrata pre više od decenije. Mali je tada dobio oba duela uz četiri postignuta gola.

“Odigraću duplu šansu uz tip na igru X2”

Ostajemo u istom takmičenju, prateći dešavanja s meča MAURITANIJA – TUNIS. Sve nade za prolaz u dalju fazu takmičenja Mauritanija polaže na duel sa Tunisom. Pretrpela je ubedljiv poraz od Malija (4:1) i igrala nerešeno sa Angolom (0:0) tako da zauzima poslednje mesto na tabeli. Tunis je remizirao na oba meča sa Angolom i Malijem rezultatom 1:1 i nalazi se na drugoj poziciji gde ga u stopu prati Angola. Njihov prethodni susret odigran 2016. završen je bez golova, a od ukupno pet odigranih Mauritanija nije dobila nijedan.

“Ovoga šuta čist fiks, odnosno dvojka”, rekao je naš današnji gost.

Menamo takmičenje, odnosno prelazimo na polufinale Svetskog prvenstva za dame uz meč ENGLESKA Ž. – SAD Ž. Besprekorne su i jedne i druge, s tim što valja reći da su Englekinje u četvrtfinalu pobedile Norvežanke sa 0:3, a Amerikanke dobile Francusku sa 1:2. Svašta je moguće, naročito ako se setimo martovske utakmice ovoga para koja je završena sa 2:2. Ipak, analize radi, valja reći i da je SAD pokazala odličnu igru, koju treba oceniti kroz kontekst pobeda nad Španijom i Francuskom, ali i kroz činjenicu da su u poslednje četiri godine Engleskinje samo jednom bile bolje od Amerikanki.

“Igram dvojku na SAD”.

Naš današnji igrački dan okončavamo tek u sitnim satima. Lalatović je tako hteo, smatrajući da uzbuđenje neće izostati na polufinalnom meču Kopa Amerike između BRAZILA i  ARGENTINE. Firmino, Gabrijel Žezus, i ostali da ne ređamo svakako su perjanice ne samo brazilskog nego i svetskog kalibra. Kada se suoče s Mesijem, Aguerom i Martinezom, to je zaista fudbalski spekakl koji obećava uzbuđenje prve kategorije. Generalno, ovde je nezahvalno bilo šta egzaktno reći po pitanju favorita, jer utakmica s ovakvim imenima može da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Što se tiče njihovog poslednjeg viđanja, Brazilci su prošle godine slavili sa 1:0 u prijateljskom meču, što u ovom momenu ne znači naročit moralni kapital za selekciju ove zemlje.

“Kec na Brazil”

Pred samu zoru po srednoevropskom vremenu polufinale Gold kupa igraju HAITI i MEKSIKO. Deset godina je prošlo od kada su se ove dve selekcije poslednji put srele u polufinalu Gold kupa. Tada je bilo 4:0 za Meksiko koji i u ovom slučaju ima fudbalski efektniju selekciju. Haiti će svakako pokušati tvrdokornim otporom da pokuša nešto, nadajući se da Meksiko ima makar neku slabost. Teško da će Haitiju poći za rukom ostvarenje uzvišenog cilja, pošto  Meksiko ove kalendarske godine nema poraz u svom skoru, a samo je u četvrtfinalu Gold kupa odigrao za X, s prolaznom 0-2 igrom. Na preostalih sedam utakmica ove selekcije pobede su minimalno dolazile sa 4+ igrama.

„Igam, 2&2+“,  zaključio je svoje tipovanje fudbalski stručnnjak kojim se diče Superligaši koji su ga imali na klupi, a plaše ga se svi oni kojima izađe na crtu.

Takav je Nenad Lalatović koji je startni angažman u Sremu, zatim mesto u Proleteru, pa Voždovcu nastavio uspešnom karijerom u Napretku, njegovoj Zvezdi, Borcu, pa Vojvodini, Čukaričkom i Radničkom iz Niša. Ustvari, Nenad Lalatović po svim tačkama fudbalskog identiteta je crveno – beli. Šta reći o nekome ko je Zvezdin dres zadužio 1994. godine, a radužio ga 2002. Nema šta, pun fudbalski staž ispunio je naš današnji gost u Zvezdi, ali se mora naglasiti i činjenica da će njegovo ime zbog drugog mesta za Meraklije na tabeli Superlige Srbije zauvek ostati zabeleženo kao do sada najveći uspeh tima sa Čaira.

I to bi bilo skoro pa sve od Nenada Lalatovića koji se zainteresovao i za upehe široke lepeze MOZZARTOVIH akcija šitokog srca. Naravno, pored “Humanitarnog tiketa u podne”, široj javnosti najpoznatija akcija koju kompanija sprovodi zove se “100 terena za jednu igru”. Daleko smo dogurali. Vodeći se idejom da omladina svih sredina treba da ima što bolje uslove za bavljenje sportom, kompanija MOZZART proteklog vikenda gradu Kruševcu je donirala multifunkcionalno igralište. Nastavljamo dalje, a pošto ne želimo da nabrajamo gde smo sve, i koliko donirali, obećavamo da ćemo aktivno nastaviti sa unapređenjem naših aktivnosti na polju plemenitog delovanja.

Za kraj, a pre tačke na rubriku, Nenad Lalatović DONOSI ODLUKU o donaciji “Humanitarnog tiketa u podne”, koja uz nešto kladilačke talije odlazi na adresu s one strane Drine.  

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Nenad Lalatović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu JZU Doma zdravlja “Dr. Jovan Rašković” iz Mrkonjić Grada. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 19,81 a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara