""
""

Hamburgov dragulj ne može da igra utakmice posle 20 časova

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.11.17. | 13:35

Nemački zakon pravi probleme klubu sa severa uoči gostovanja u Frajburgu u petak

Ima tek 17 godina, a već je postigao dva gola na pet utakmica za HSV. Supertalentovani Jan Fijete Arp ustalio se kao starter u napadu Hamburgera proteklih nedelja, iako je tek zakoračio na bundesligašku pozornicu. Mnogi premijerligaši već su bacili oko na njega, ali njegova mladost je trenutno i veliki hendikep za HSV.

Izabrane vesti

O čemu se radi? Prema članu 14. nemačkog Zakona o radu, maloletnici ne mogu da budu zaposleni pre šest sati ujutru i posle 20 časova uveče. Običaj u Nemačkoj je da se petkom utakmice u Bundesligi igraju od 20.30 časova uveče, a sledeća utakmica HSV-a je sada u petak protiv Frajburga baš u tom terminu. 

SVE KVOTE ZA MEČ FRAJBURG - HAMBURGER

Zato je nekadašnji šampion Evrope zatražio danas specijalnu dozvolu za Arpa, nešto slično što je pre nekoliko godina Šalke uradio kada je trebalo da debituje tada maloletni Julijan Draksler. HSV je zvanično zatražio dozvolu od vlasti za petak, ali i za 15. decembar, kada igraju sa Borusijom iz Menhengladbaha u istom terminu.

Prema tvrdnjama nemačkih vlasti, pomenuti zakon predviđa slučajeve kada se prave izuzeci, a kada su u pitanju recimo muzički koncerti, predstave ili drugi događaji. Arp će se sa ovim problemom boriti još samo mesec dana, pošto 6. januara postaje punoletan i neće morati da traži dozvolu.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

EvropaFrajburgHamburgerNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara