Starteri protiv Nemačke
Starteri protiv Nemačke

Hajmo sad klupa: Šansa za Ranđelovića, Markovića, Šaponjića…

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 09:31

Ispali smo, da ne bude da su uzalud putovali za Trst

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Italije)

Ispali smo, mada se Austrijanci uzdaju da nećemo protiv Danaca na teren izaći sa belom zastavom. I ne bi trebalo to da radimo, ali ni da previse razmišljamo o njima. Trebalo bi da razmišljamo o nama. O onima koji su doputovali u Trst, a nisu još osetili miris terena. Ili su šansu dobijali na kašičicu.

Izabrane vesti

Koga će, dakle, Goran Đorović izvesti na megdan Dancima?

Nisu ovo nikakva saznanja, trening je juče bio potpuno zatvoren, igrači se nisu pojavljivali pred novinarima i ništa se tu nije moglo razaznati, ali neke bi selektorove poteze trebalo da predvidimo na osnovu logike. Kad već ne možemo u polufinale, red je da šansu dobiju svi igrači, osim možda sve trojice golmana. Ali, nije nemoguće da Boris Radunović kao jedini igrač koji je na Evropskom prvenstvu zaradio prelaznu ocenu odmori i ustupi mesto Draganu Rosiću, malo manje verovatno Milošu Ostojiću.

Takođe, Lazar Ranđelović je uneo energiju u igru kad je protiv Nemačke odmenio Danila Pantića i valjalo bi da se i on nagradi. Naravno, ne može da igra u centru kao Pantić, ali bi na mesto plejmejkera mogao da se pomeri Andrija Živkovićčak je tu protiv Nemaca i uradio više nego na krilu – ili da Ranđelović direktno odmeni kapitena, a da Pantić ostane u timu. Tu je i Luka Adžić, možda bi i on mogao po minute umesto Pantića?

Nikola Milenković je, svakako, suspendovan, pa u startnih 11 očekujemo i Svetozara Markovića. Od defanzivaca minut nije odigrao ni Aleksa Terzić, mogao bi Miroslav Bogosavac da mu preda ovih poslednjih 90.

Luka Jović i Džonatan Ta

Na klupu će se verovatno preseliti i Luka Jović. Protiv Nemaca ga je odmenio Dejan Joveljić, sad bi, bar od prvog minuta, mogli da na terenu vidimo Ivana Šaponjića? Ostaje onda Igor Zlatanović, čak i kad rezervisti popune mesta na terenu, teško da će on do prve postave. U toj varijanti izvesno bi ušao sa klupe u nekom trenutku, mada je i Joveljić gladan igre.

Aleksandar Lutovac je u kvalifikacijama odigrao neke bitne role, a u Trstu protiv Nemačke ušao tek u 85. minutu, može i on da se nada dužem boravku na terenu. Videćemo da li već od starta.

Jesu u sportu rezultati bitni, uvek je tako, ali kad je već situacija ovakva kakva je red je da svi koji su putovali u Trst bar omirišu teren. Na kraju, ovi bi porazi dobili smisao kad bismo kroz koju godinu videli veći broj ovih igrača u A timu. U mnogo boljim izdanjima, razume se.

FOTO: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara