Grujić izabrao – Herta!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 08:27

Srpski vezista se odlučio za kontinuitet

Marko Grujić je odlučio gde će nastaviti karijeru. Srpski vezista je izabrao da i sledeće sezone nosi dres Herte, saznaje MOZZART Sport.

Imao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde još nekoliko ponuda, ali je vođen čisto sportskim motivima rešio da nastavi kontinuitet dobrih igara u bundesligašu iz Berlina.

Izabrane vesti

Grujić je prošlog leta stigao u Nemačku na pozajmicu iz Liverpula posredstvom novog menadžera Falija Ramadanija i odigrao dobru sezonu na jednogodišnjoj pozajmici. Da nije bilo problema sa povredama, utisak bi bio još bolji. Tadašnji trener Pal Dardai ga je etiketirao kao najboljeg veznog igrača koji je igrao za Hertu u poslednjih 20 godina, poredio ga sa Štefanom Efenbergom, a sportski direktor Mihael Prec nizao komplimente na račun Srbina. Bio je i četiri puta u konkurenciji za bundesligaškog novajliju meseca.

Dobre igre su mu podigle rejting, što je na neki način stvorilo problem Herti koja je za njegovu pozajmicu letos platila Liverpulu 1.000.000 evra, ali nije mogla da parira finansijski jačim klubovima za ovo leto.

Čekala se odluka Jirgena Klopa koji je trebalo da preseče kakav je Liverpulov plan za Grujića. Iako su na Enfildu u nekom trenutku odredili cenu od 20.000.000 funti za prodaju srpskog veziste, Klop je pre desetak dana, ipak, odlučio da Grujić nije na prodaju, već samo za novu pozajmicu. Nemac i dalje vidi Srbina, u perspektivi, kao igrača za prvi tim Liverpula.

Nekoliko klubova je htelo Grujića na pozajmicu ovog leta. Fatih Terim ga je zvao u Galatasaraj, Fredi Bobić je bio uporan da ga dovede i priključi srpskoj koloniji u Frankfurtu, raspitivala se i Atalanta, a uporan je bio Verder. Navodno je Klop savetovao Grujića da pređe kod njegovog prijatelja Florijan Kofelta u Bremen, gde bi mu bio najviše na oku, ali je Grujić na kraju izabrao da ostane u Berlinu.

Iako je u Herti došlo do smene na klupi, pošto je Ante Čović zamenio Pala Dardaija, hrvatski stručnjak je odmah apelovao na klub da zadrži Grujića. Posle razgovora sa trenerom, Grujić je rešio da je najbolje za njegovu karijeru da ostane u Berlinu i nastavi tamo gde je stao prošle sezone. 

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara