Građani nikada nisu izgubili od Trešnjica, Edi Hau se pribojava Sterlinga

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.19. | 11:10

David Silva mogao bi da postane tek 14. igrač Sitija koji je upisao 400 nastupa za klub

Pep Gvardiola poduvkao je prošle sezone da je pobeda njegovog tima protiv Bornmuta na „Etihadu“ bila jedna od najboljih fudbalskih predstava koju je u životu video. A jedna takva biće potrebna Mančester sitiju i danas, naročito zbog činjenice da su u prethodnom kolu prosuti i prvi bodovi u tekućoj sezoni  u meču protiv Totenhema. Protivnik im generalno odlično leži, pošto Bornmut nijednom do sada nije uspeo da savlada Mančester siti, a na „Vitalitiju“ je protiv današnjeg rivala postigao samo jedan gol.

Ekipa Edija Haua uzda se, ipak, da statistika ovoga puta neće skrojiti ishod utakmice. Bornmut ponovo igra veoma dobro na startu nove sezone i čini se da ni ovoga puta neće biti briga oko opstanka, već da će se tim sa samog juga i ovoga puta udobno smestiti u sredinu tabele, a što da ne, pokušati i da napadne jedno od mesta koje vodi u evropske kvalifikacije.

Izabrane vesti

Iskusni menadžer koji još od 2012. godine sedi na klupi Trešnjica imaće prilične probleme da ukomponuje sastav, pošto na teren sigurno neće istrčati Luis Kuk, koji se doduše vratio treninzima, ali ni Dejvid Bruks, Arnaut Dandžuma, Den Gosling, Simon Fransis, Lojd Keli i Džunior Stanislas.

Što se tiče stanje u taboru Pepa Gvardiole, Oleksandr Zinčenko će biti u opticaju za današnji meč protiv Bornmuta, dok Džon Stouns, Liroj Sane i Bendžamin Mendi i dalje ostaju van klupe zbog povreda.

Prethodne sezone, Bornmut na domaćem stadionu nije uspeo da uputi čak ni šut ka golu Mančester sitija. Građani su napadali kao roj oseva, a na kraju su uspeli nekako da dođu do minimalne pobede i probiju potpuni bunker Trešnjica preko Mareza.

Sećamo se i onog susreta iz 2017. godine, kada je Mančester siti došao do pobede u 97. minutu golom Rahima Sterlinga. Usledilo je veliko slavlje, gužva na terenu, a Majk Din je na kraju pokazao i crveni karton Englezu. Bilo kako bilo, fudbaler Građana i dalje ističe da mu je to jedna od najdražih pobeda u karijeri.

Menadžer Bornmuta, Edi Hau, ističe da će upravo Sterling biti najveća pretnja po gol njegovog tima.
„Jasno je, Sterling je bio fantastičan protiv nas prethodnih sezona. On je neverovatan talenat. Ali nije reč samo o njemu, čitav tim Mančester sitija ima toliko talentovanih igrača. Nadam se ipak da će publika uspeti da podigne moje fudbalere i da ćemo nošeni atmosferom doći do pozitivnog rezultata“, izjavio je dugogodišnji trener Trešnjica.

Sa druge strane, ni Pep Gvardiola nije štedeo reči hvale o Rahimu Sterlingu.
„On je jedan od najinteligentnijih fudbalera koje sa mpoznao. Jedan od najboljih sa kojim sam sarađivao. Nije reč samo o kvalitetu, već koliko on daje i na treninzima, kao i borba, želja. Premijer liga nije mačiji kašalj, a on je uspeo da postane jedan od najboljih u njoj. Verujem da je ponosan“, istakao je poznati stručnjak.


BORNMUT – MANČESTER SITI (15.00, SK1)

Stadion: „Vitaliti“
Sudija: Andre Mariner

BORNMUT (3-4-3): Remsdejl – Mepham, Kuk, Ake – Smit, Biling, Lerma, Denijels – King, Vilson, Frejzer
MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson – Voker, Otamendi, Laport, Zinčenko – De Brujne, Rodri, David Silva – Bernardo Silva, Žesus, Sterling


ENGLESKA 1 – 3. KOLO

Petak
Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 90+4/

Subota
Norič - Čelsi 2:3 (2:2)
/Kantvel 6, Puki 30 – Abraham 3, 68, Maunt 17/

Votford – Vest Hem  1:3 (1:1)
/Grej 17 – Nolb 3, Haler 64, 73/

Šefild junajted – Lester  1:2 (0:1)
/Mekberni 62 – Vardi 38, Barns 70/

Brajton – Sautempton  0:2 (0:0)
/Đenepo 55, Redmond 91/

Mančester junajted – Kristal Palas  1:2 (0:1)
/Džejms 88 - Ajuv 32, Van Anholt 92/

Liverpul – Arsenal  3:1 (1:0)
/Matip 41, Salah 49p, 59 – Toreira 85/

Nedelja
15.00: (12,0) Bornmut (7,25) Mančester siti (1,20)
17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara