Generalna proba

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.19. | 13:13

Oba tima dočekuju meč u top formi

Novu sezonu u Bundesligi tradicionalno će otvoriti meč Superkupa Nemačke između osvajača duple krune Bajerna i vicešampiona Borusije iz Dortmunda. Ponovo će domaćin biti čuveni Vestfalen pa će Milioneri koji u sezonu ulaze s velikim ambicijama na krilima svoje verne publike probati da osvoje i prvi domaći trofej posle nekoliko godina i zaustave dominaciju Bavaraca.

Oba tima dočekuju meč u top formi, Borusija osetno pojačana pokazala je u predsezoni da je pogodila s novim igračima (Humels, Šulc, Torgan Azar i Brant) pošto je dobila svih pet prijateljskih utakmica (čak i nad šampionom Evrope Liverpulom od 3:2). Uoči ovog finala „trenirali“ su ubedljivom pobedom nad švajcarskim Sanktt Galenom od 4:1, ali će naredna utakmica biti mnogo teža i izazovnija.

Izabrane vesti

Iako će biti lišen usluga povređenog Serža Gnabrija, Bajern je pokazao da je idealno tempirao formu pobedama nad Realom (3:1) i Milanom (1:0), a možda najbolja pokazna vežba bilo je i demoliranje Fenerbahčea u Minhenu od čak 6:1 minulog utorka. Zato Borusija nikako ne sme da potceni Bavarce, iako ulazi u finale sa velikim samopouzdanjem, a vi odigrajte najsigurniji tip kada su dueli ovih timova u pitanju poslednjih godina – tri i više golova.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara