Gatuzo u panici prelazi na 3-4-3, neki starteri izgubili kredit: Hoću da igračima krene pena na usta

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 20:10

Temperamentni stručnjak motiviše ekipu za sutrašnji okršaj protiv Lacija

Milan je dobio prethodnu bitku protiv Lacija u prvenstvu, ali sutra sledi još jedna. Rosoneri dočekuju Nebeskoplave u revanšu polufinala Kupa Italije posle 0:0 u Rimu i imaju šansu da uđu u meč za trofej.

Prošle sezone je Milan izbacio Lacio takođe u polufinalu kupa, posle boljeg izvođenja penala.
„Prošla sezona je prošlost i treba da mislimo o sadašnjosti. Naši mečevi protiv Lacija su uvek tesni. Oni su tim koji mnogo veruje u sebe. Jaki su fizički i tehnički. Moramo da uradimo sve da ne primimo gol. Biće teško, ali nadamo se da nećemo uprsakti i da ćemo navijačima priušiti slavlje. Krećemo od 0:0 i moramo da igramo bolje. Plasman u još jedno finale bi bio značajan za celu našu sezonu. Kao što smo mi umorni, tako su umorni i drugi jer je sezona naporna i došla je do finiša. Sutra igramo kod kuće, pred 60.000 naših navijača i dugujemo im“, rekao je u najavi meča Milanov strateg Đenaro Gatuzo.  

Izabrane vesti

On se našao na meti kritika zbog sve slabijih izdanja Milana u poslednje vreme i kiksa u Parmi prošlog vikenda kada je Milan prokockao dva boda i ostao bez pobede u finišu meča zbog slabe igre.
„U prvom poluvremenu protiv Parme smo igrali bez potrebnog intenziteta. Nije problem u taktici ili formaciji, koliko u stavu na terenu. Poklonili smo protivniku prvo poluvreme što ne sme da se dešava. Ovo je taj deo sezone kada igrate dobre i manje dobre partije. Moramo da nađemo kontinuitet i da ne poklanjamo ništa rivalu. Ovoga puta hoću da mojim igračima krene pena na usta, hoću da vidim besan tim koji je spreman da pati“.

Italijanski mediji najavljuju da će Gatuzo promenom formacije i uvođenjem nekih novih igrača pokušati da razmrda tim koji deluje letargično poslednjih nedelja. Očekuje se da Milan pređe na sistem 3-4-3 sa trojicom štopera. Uz Musakija i Romanjolija bi trebalo da zaigra dugo očekivani Kaldara koji je letos došao kao najskuplje pojačanje i odigrao samo jednu utakmicu protiv Didelanža.

Na klupu se seli standardni levi bek Rikardo Rodrigez umesto kojeg bi šansu trebalo da dobije Laksalt. Desno će Kalabrija dobiti prednost u odnosu na Kontija, a u sredini terena će igrati Kesi i Bakajoko, pre Lukasa Bilje. Mesto u startnih 11 će izgubiti i Hakan Čalhanoglu koji igra loše u većem delu sezone, a umesto njega će šansu dobiti Samu Kastiljeho. Neizevsno je da li će iz pre postave ispasti i Suso koji je takođe u očajnoj formi. Postoje šanse da umesto Španca startuje Lukas Paketa koji se oporavio od povrede, mada je veća verovatnoća da uđe sa klupe. Mesto u špicu je rezervisano za Pjonteka.
„Paketa može da bude faktor plus za nas. Učinio je sve što je mogao da se oporavi za ovaj meč. Volim igrače na koje mogu da se oslonim poput njega. Dolazi iz povrede i sutra ćemo proceniti njegovo stanje. Možda se nađe u startnih 11“, rekao je Gatuzo.

Milanov trener je odgovorio i na medijske spekulacije da mu moćni Žorž Mendeš sređuje transfer u Njukasl na kraju sezone.
„Viđam se često sa Mendešom, volimo dobru hranu i da pričamo o fudbalu. Glasine o Njukaslu su neutemeljene“.

Posle prošlog meča u prvenstvu se podiglo mnogo prašine zbog nesportskog ponašanja Milanovih prvotimaca Bakajoka i Kesija koji su se posle utakmice hvalili dresom Lacijevog štopera Aćerbija kao trofejom i rugali se protivniku.
„Veliki sam prijatelj sa Simoneom Inzagijem i učinićemo sve da svojim ponašanjem budemo primer. Samo teren treba da nas zanima i na njega ćemo izaći zagrljeni. Pre dve nedelje je bilo mnogo polemika, nadam se da ćemo sutra pokazati pravu reklamu italijanskog fudbala. Želimo šou“.

(FOTO: reuters)


tagovi

Đenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara