Flik ostaje na klupi Bajerna do leta

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 12:37

A, moguć nastavak saradnje i posle toga

Iako nije uspeo da ispravi baš sve „krive Drine“, da dovede Bajern do jesenje titule, Hansi Flik je dovoljno dobro radio sa ekipom da bi dobio posao prvog trenera. Do leta.

Bajern je danas zvanično obavestio javnost da je uprava kluba rešila da ostavi Hansija Flika na klupi tima do kraja sezone, jer smatra da je to svojim radom zaslužio. Naravno, ostavljena je u klupskom saopštenju opcija da se ta saradnja nastavi i nakon ove sezone, ali niko nije baš toliko naivan, verovatno ni Hansi, da pomisli da Bavarci na leto neće potražiti drugog stručnjaka, većeg imena i ugleda...

Izabrane vesti

Prvi čovek Bajerna Karl-Hajnc Rumenige ocenio je da je Flikov period na klupi, koji traje otkako je smenjen Niko Kovač, bio veoma uspešan.
Mi u Bajernu smo zadoovljni radom Hansija Flika. Sa njim na klupi, napredak na terenu je izvanredan, kako u rezultatima, tako i u igri tima. Postavili smo novi rekord u istoriji Lige šampiona sa svim šest pobeda u grupnoj fazi, dok smo u Bundesligi smanjili zaostatak za vodećim ekipama na tabeli. Ubeđen sam da će Bajern u narednoj godini nastaviti tamo gde je stao u prethodnih nekoliko utakmica“, poručio je Rumenige.

Flik ne krije što je dobio priliku da nastavi da se dokazuje na klupi fudbalskog giganta.
Srećan što Bajern nastavlja da veruje u mene kao glavnog trenera. Stvarno uživam u radu sa ekipom, obezbedili smo dobru startnu poziciju za drugi deo sezone na sva tri fronta. Sada ćemo da napunimo baterije i da se spremimo za nastavak sezone“, istakao je Flik.

Današnjim utakmicama završava se jesenji deo u Bundesligi, a drugi deo će početi 17. januara.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara