Đorović: Neće biti radikalnih rezova, ne možemo posle jednog poraza sve da zaboravimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 20:03

“Bićemo pametniji nego protiv Austrijanaca“, dodaje Andrija Živkovića

(Od izveštača MOZZART Sporta sa EP)

Nema razmetanja bombastičnim izjavama. Nema ni osmeha. Za razliku od Nemaca, koji su na konferenciji za novinare mogli i da se zbijaju šale, Srbi smrtno ozbiljni pred meč drugog kola Evropskog U21 prvenstva. Selektor Goran Đorović i kapiten Andrija Živković kratko, koncizno i bez velikih obećanja. Okolnosti uostalom ne dozvoljavaju tako  nešto.
Nikome nije prijao poraz od Austrije (2:0), ali verujem u ove momke, jer znam da imaju kvalitet za mnogo više od onoga što smo prikazali u prvom kolu. Radili smo dosta na psihološkom planu. Bitno je bilo i da se ekipa odmori“, počinje Đorović izlaganje.

Izabrane vesti

Ističe da ne bi sada trebalo nikome skidati glavu, pa na pitanje da li će biti nekih kadrovskih promena u timu – izuzev prinudne zbog crvenog kartona Vukašina Jovanovića – odmahuje glavom.
Čim se izgubi utakmica – kolektiv je podbacio. I nema razloga da nešto radikalno menjamo. Ovi igrači su nam u prošlosti dali mnogo toga i ne treba da posle jednog poraza sve to zaboravimo. Nije ni njima lako pao ovaj poraz, ali moraju da se podignu. To je sve sport, postoje pobede i potoje porazi“.

Na istu temu govorio je i Andrija Živković, uveren da se Orlićima neće ponoviti onako loš start.
Znate kako, teško je kad se izgubi prva utakmica. Posle utakmice nismo ni mogli da razgovaramo, vruće su glave bile, bolje je pustiti da prenoći. Posle smo razgovarali, dogovorili se da ne smemo da ulazimo u meč kao protiv Austrije. Moramo jače, agresivnije, pametnije. Dobili smo jedan veliki šamar i uveren sam da smo se trgli, dobro razmislili o svemu. Bićemo pametniji sada, jer imamo mi šta da pokažemo“.

Prisutnija skromnost u obraćanju javnosti ne znači ipak da su se u taboru srpske reprezentacije pomirili sa neuspehom. Naprotiv.
Nismo autsajderi protiv Nemačke! Znamo protiv koga igramo, znamo gde smo, samo moramo da pokažemo i naš kvalitet. Nema više vraćanja na Austriju, nema ni vremena. Samo mislimo o Nemačkoj“.

Konferencija za novinare naravno nije mogla da protekne i bez pitanja nemačkih novinara o Luki Joviću. Konkretno, da li je njega možda pomerio transfer u Real?
Treba da izdvojimo privatne stvari od reprezentacije. Da, možda takve stvari mogu da utiču na igrače, ali on je izuzetno stabilan momak, psihološki jak. Uostalom, sve je to deo posla s kojima će ovi momci morati da žive i u narednim godinama“, završava Đorović, bez želje da ulazi u dublju raspravu o kvalitetima i manama nemačkog tima, jer kako kaže – to su stvari za interni sastanak.

Srbija protiv Nemačke, sutra od 21 sat na stadionu “Nereo Roko“ u Trstu uz direktan prenos na RTS-u.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara