©Star Sport
©Star Sport

Donaruma: Milan ne sme da se zadovoljava, zatvorim oči i vidim Ibru kako rešava derbi

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.21. | 17:23

"Naš cilj je Liga šampiona, ali na kraju ćemo podvući crtu. San je igrati Ligu šampiona, povratak tamo značio bi odvođenje Milana tamo gde zaslužuje", kaže mladi čuvar mreže

Utakmica sa Crvenom zvezdom je bila važna, ali su u Milanu pre i nakon meča na stadionu Rajko Mitić, pre svega razmišljali o derbiju sa Interom. Tako je očigledno bilo i prošlog vikenda u Speciji, u meču koji je Rosonere koštao gubitka prve pozicije na tabeli Serije A, ali su u ekipi Stefana Piolija svesni da sve mogu da vrate na staro ukoliko u nedelju (15.00) ostvare pobedu i u čuvenom Derbiju dela Madonina.

Takvog je mišljenja i sjajni Đanluiđi Donaruma, od čijeg raspoloženja bi moglo da zavisi kompletno stanje ekipe u predstojećem okršaju.

Izabrane vesti

"Biće to sjajna emocija, prošlo je puno vremena otkako je bio derbi sa ovakvim plasmanom dva tima na tabeli. Svi smo oduševljeni i svesni, pokušaćemo da odigramo sjajan meč i ostvarimo pravi rezultat. Zatvorim oči i zamišljam kako Ibrahimović odlučuje derbi", iskren je Donaruma u intervjuu za Skaj.

Milanu se sve preokrenulo prošle godine, kada je ekipa postala svesna da može do velikog rezultata.

"Posle "lokdauna", kada smo odigrali meč sa Juventusom, shvatili smo da možemo da napravimo zaokret i odatle je sve krenulo. Sa gospodinom Piolijem dobro radimo, dobro izgledamo na terenu, puno radimo u odbranbenoj fazi, koja je bila jedan od osnovnih aspekata u ovoj sezoni. Sada moramo da nastavimo da radimo, jer još ništa nismo postigli. Pred nama je dug put i nadamo se da ćemo se i dalje zabavljati".

Donaruma ne krije da proživljava najlepše trenutke u dresu Rosonera.

"Da, posle osvojenog Superkupa protiv Juventusa 2016. godine. To je bio neverovatan trenutak. Prvi trofej sa Milanom, ali ovo je jedan od najboljih trenutaka. Sada smo više tim. Ne znam da li je ovo najjača Milanova ekipa, ali sada smo više tim. Dobro nam je zajedno, zabavljamo se i sjajna smo grupa. Mislim da je ovo osnovna stvar za visoke ciljeve".

Trofeji su nešto što ponovo mora da postane praksa na San Siru.

"Mijan je taj koji može da se bori za "skudeto". Milan ne sme da se zadovoljava. Naš cilj je Liga šampiona, ali na kraju ćemo podvući crtu. San je igrati Ligu šampiona, povratak tamo značio bi odvođenje Milana tamo gde zaslužuje".

Ključ u toj borbi za trofeje predstavljalo je dovođenje Zlatana Ibrahimovića.

"Ibra je šampion, nikad se ne predaje, svima pomaže. Prvi je koji dolazi na trening, poslednji odlazi. Primer je za sve".

Donaruma je preboleo sve "dečačke" boljke u karijeri i doživeo je da sa 21 godinom deluje zrelije od mnogih saigrača u ekipi.

"Ponekad sam grešio u svojim stavovima na terenu, ali to je deo iskustva. Sada sam mnogo zreliji, poboljšavam se iz utakmice u utakmicu. Što više ideš napred, više sazrevaš, mislim da sam na dobrom putu".

Mladi čuvar mreže je konstatno u medijima zahvaljujući svom menadžeru Minu Rajoli, koji konstatno vrši pritisak na upravu Milana oko detalja novog, pojačanog ugovora sa klubom. Najnoviji detalji kažu da je tražio da se u ugovor ubaci izlazna klauzula od 40.000.000 evra. Ipak, to mnogo ne utiče na golmana Milana.

"Kako živim ovu fazu? Mirno, kao što sam uvek živeo ove godine u Milanu. Smiren sam, uvek se trudim da dam sve od sebe i pružim ruku saigračima, trenirajući 100 odsto i dajući sve za ovaj dres", zaključio je Donaruma.


tagovi

Đanluiđi DonarumaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara