Dolazi 400 najhrabrijih, navijači Jang Bojsa se plaše pakla Marakane

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.19. | 11:29

Loše iskustvo iz Zagreba prošle godine, kao i najava još veće opasnosti u Beogradu, nateralo brojne pristalice švajcarskog kluba da odustanu od polaska na gostovanje

Navijači Crvene zvezde bio su deo sjajne atmosfere na Vankdorf stadionu, ali je i tada bilo jasno da će tek okršaj na prepunom stadionu Rajko Mitić predstavljati istinski spektakl.

Švajcarski Blik pominje reči Marka Marina posle prvog meča, kada je komentarisao veliku podršku pristalica srpskog šampiona u Bernu.
"To je bio delić onoga što vas očekuje na Marakani". Kada je usledilo pitanje na šta je tačno mislio, usledio je odgovor: "Videćete", piše Blik.

Izabrane vesti

Jang Bojsu je na osvnovu reciprociteta pripalo 2.500 karata, ali isti izvor navodi da će ih biti tek oko 400. Švajcarske navijače navodno su uplašile scene nasilja sa beograskih derbija, kao i loše iskustvo sa prošlogodišnjeg gostovanja Dinamu iz Zagreba. Tada je klub upozorio svoje navijače da ne nose klupska obeležja u centru grada, a u Beogradu bi trebalo da preti još veća opasnost, navodi Blik. Takođe, Švajcarci podsećaju i da je navijača Jang Bojsa recimo bilo 3.000 u Mančesteru, u Torinu 2.100, a u Valensiji 1.200.

Ali, nije sve tako crno u Blikovom tekstu. Akcija dobrovoljnog davanja krvi naziva se genijalnom, a pominje se i ekspresan rok u kojem je sa blagajni "nestalo" 50.000 ulaznica.

Među navijačima možda vlada strah, ali to očigledno nije slučaj i među igračima, što pokazuju reči veznog igrača Kristijana Fasnahta.
"
Čuli smo mnogo o užarenoj atmosferi u Beogradu. Gajim poštovanje prema tome šta nas čeka, ali se ne bojim. Mi moramo da se bavimo našim stvarima, to će sigurno biti veliko iskustvo za nas", poručio je Fasnaht.

Utakmica između Crvene zvezde i Jang Bojsa zakazana je za sutra od 21 čas.

 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara