Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Đuričić: Rekao sam “ne“ Milanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 17:00

Više mu prija igra po levom krilu

Filip Đuričić se u Sasuolu oseća kao kod kuće, a odlične partije u dresu crno-zelenih i energiju iz serije A, preneo je sinoć na teren u okšraju Srbije i Norveške. Bio je jedan od najboljih pojedinaca Orlova u Oslu, nameštao i ulazio u kolosalne prilike. Na kraju nije imao sreće da postigne pogodak koji je i te kako zaslužio. Od kako je leta 2013. godine napustio Hernven nije uspevo da se nametne i konstantno zaigra, a nastupao je za Benfiku, Majnc, Sautempton, Anderleht, Sampdoriju i Benevento. A onda ga je pre nešto više od dve godine sudbina spojila sa Sasuolom i Robertom de Zerbijem.

Izabrane vesti

U Sasuolu se osećam kako kod kuće. Igrao sam za timove u kojima mi je bilo vrlo stresno, poput Benfike i Sampdorije. Marko Đanpaolo nije previše računao na mene u Sampdoriji i to je prava šteta jer smo tada igrali fudbal koji je savršeno odgovarao mojim karakteristikama“, rekao je Đuričić u velikom intervjuu za italijansku Gazetu.

Kako je napustio Sampdoriju I priključio se ekipi sa Mapei stadiona u julu 2018. godine, došle se i neuporedivo bolje partije. Odigrao je 58 utakmica, postigao osam i namestio sedam golova za Neroverde.

Ovde je sve potaman, počevši od ozbiljno organizovanog kluba koji uvek prati jasnu ideju i filozofiju. U Sasuolu igram na krilu, po levoj strani. Imam mogućnost da ulazim u sredinu i šutiram desnog, jačom nogom. Ranije, u drugim timovima igrao sam iza napadača i na toj poziciji mi je bilo znatno teže.“

Srpski reprezentativac oslonio se i na De Zerbijev fudbal budućnosti.

Konstantno smo u presingu. Kada imamo loptu, često forsiramo kratka dodavanja, sa dva kontakta. Svaki korak ima smisao. Kada gledam Gvardiolin Siti, vidim mnoge stvari koje mi radimo, ali takođe se služimo i određenim alternativama. Uzmimo kao primer dugu loptu Ferarija pre mog gola protiv Sampdorije. To nije bila slučajnost. To su detalji koje uvežbavamo na treninzima.“

Momak koji tokom 2017. i 2018. godine nije zabeležio nastup za selekciju Srbije, pričao je i o momentu kada je Marko van Basten, njegov nekadašnji trener iz Herenvena pokušao da ga ubedi da potpiše za Milan.

Moj odgovor je bio odričan. Milan je bio u krizi i nisam se osetio spremnim“, reako je Đuričić.







tagovi

Filip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara