Dinastija u Milanu, stiže Maldini III (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.19. | 08:34

„Desetka“ na leđima, snajper u nozi

Dinastija Maldini je već dala mnogo toga Milanu. A plemenita fudbalska loza bi mogla da se nastavi i sa trećim članom u prvom timu Rosonera.

Danijel Maldini, sin slavnog Paola, vrlo dobro gazi u mladom timu Milana i sve jače kuca na vrata prvog tima. Minulog vikenda je skrenuo pažnju na sebe još jednim majstorskim golom. U meču mladih timova Milana i Palerma, Maldini je postigao sjajan gol iz slobodnjaka i bio najzaslužniji za pobedu od 3:1. Inače, u toj utakmici se fudbalu posle četiri meseca pauze zbog povrede vratio štoper prvog tima Matija Kaldara kojeg je Milan letos trampio za Leonarda Bonućija i polaže velike nade u njega. Kaldara je odigrao 45 minuta da oseti loptu i teren, ali je Maldini bio prva zvezda meča.

Izabrane vesti

Danijel Maldini ima 17 godina i igra sa godinu ili dve godine starijim saigračima u mladom timu Milana, popularnoj Primaveri. Za razliku od slavnog dede i oca, Danijel nije defanzivac. Nosi „desetku“ i najčešće igra na toj poziciji polušpica, mada može da igra i kao levo ili desno krilo. Od malih nogu prolazi Milanovu školu, pretprošle sezone je sa U16 timom Rosonera osvojio titulu šampiona Italije, a prošle sezone je sa igrajući za U-17 postigao 13 golova u prvenstvu. Ove sezone igra za mladi tim koji je poslednji stepenik pred relazak u seniore i dao je šest golova. Posebno je opasan iz prekida, a za razliku od slavnog oca nije levonog. Inače, Đenaro Gatuzo ga je jesenas već priključivao treninzima prvog tima i povremeno radi s prvotimcima.

O njegovom talentu se priča sve više i čak su pojedini klubovi iz Serije A i Serije B izrazili želju da ga angažuju, ali i Milan želi da produži ugovor koji ističe 2021. godine. Zanimljivo je dabi interese kluba u tim pregovorima trebalo da zastupa upravo Paolo Maldini koji je sportski direktor kluba. Što znači da Maldini junior vrlo verovatno potpisuje novi ugovor i da će dobiti šansu u prvom timu.

Inače, dinastija Maldini na San Siru je započela 1954. godine kada je u prvom timu zaigrao slavni Čezare Maldini. Kao kapiten je podigao prvi Milanov pehar prvaka Evrope posle pobede nad Benfikom na Vembliju 1963. godine. U klubu je prveo 12 godina kao prvotimac, a kasnije bio i trener u nekoliko navrata.

Sin Paolo ga je nadmašio i postao najveća legenda kluba. Za prvi tim je debitovao sa samo 16 godina i proveo u klubu dve i po decenije. Celu karijeru je posvetio Milanu i sa Rosonerima osvojio sve što se osvojiti može po nekoliko puta. Sa Milanom je sedam puta bio prvak Italije, a pet puta šampion Evrope. Kao kapiten je dva puta dizao pehar Lige šampiona. Smatraju ga najboljim levim bekom svih vremena, a Milan je u njegovu čast povukao dres sa brojem tri. Uz opciju da jedino njegov sin u budućnosti može da obuče Milanovu „trojku“. Očekivalo se da to bude stariji sin Kristijan koji je prošao sve mlađe kategorije kluba i igrao u odbrani, ali se on nije razvio u ozbiljnog igrača. Sa 22 godine trenutno igra u Seriji C.

Međutim, mlađi sin Danijel je druga priča. Pokazuje ozbiljan potencijal i kuca na vrata prvog tima. Može se očekivati da do kraja sezone možda dođe i do klupe Gatuzovog tima, da prođe letnje pripreme i da od sledeće sezone uđe u prvi tim kao punopravan član.

Inače, Danijel Maldini je postao slavan na internetu još kao dete od šest godina. Na poslavi Milanove evropske titule su igrači doveli decu na teren, a Klarens Sedorf ih je driblao. Šestogodišnji Danijel mu je uklizao u maniru pravog profesionalca i podsetio na slavnog oca kojem je besprekoran klizeći start bio jedno od zaštitinih znakova.

 


tagovi

Paolo MaldiniDanijel Maldini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara