Albert Nađ i Ivan Ćurković (MN Press)
Albert Nađ i Ivan Ćurković (MN Press)

Deset dana tišine iz Partizana

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.06.24. | 10:39

Crno-beli nikog nisu doveli, za razliku od konkurenata iz vrha tabele, a još nije jasno ni ko će voditi ekipu

Sezona je završena pre skoro dve sedmice, pripreme za narednu počeće sredinom meseca, a u međuvremenu je u Humskoj registrovana jedino – tišina.

Poslednji čovek koji se oglasio o situaciji u Partizanu bio je Albert Nađ. Potanko je govorio o problemima u igri i rezultatima, očekivanjima u susret kvalifikacijama za Ligu šampiona i kadru za predstojeće izazove, što i jeste njegovo polje delovanja kao i dalje šefa stručnog štaba, mada nema garancija da će na toj poziciji ostati. Posle nekadašnjeg kapitena, sada trenera, prošlo je deset dana i niko se nije javio za reč. Ni predsednik Milorad Vučelić, ni generalni direktor Miloš Vazura, ni sportski direktor Ivica Kralj, ni prvi čovek Omladinske škole Vanja Radinović. A svako ima – ili bi trebalo da ima –  makar malo odgovornosti za još jednu razočaravajuću sezonu na svim poljima. U skladu s tim i pitanja.

Izabrane vesti

Jedini glas sa crno-bele strade Topčiderskog brda bio je u formi saopštenja za javnost, kao odgovor na Apel za spas Partizana, iza koga su stali nekadašnji prvotimci kluba. To oglašavanje se može tumačiti na više načina, mada je teško oteti se utisku da je jedina reakcija od okončanja takmičenja stigla pošto čelnicima nije bilo prijatno da čitaju zahteve 79 potpisnika inicijative za njihovu smenu. Sve pre i posle toga iziskuje niz pitanja od čijih odgovora zavisi blista i(li) dalja budućnost Parnog valjka.

Pošto ionako postoji samo na terenu, u šta smo se uverili još jednom u prethodnom izdanju Mozzart Bet Superlige, logično bi bilo da se zna ko je trener. Da li je Partizan spreman da nastavi sa Albertom Nađom ili planira rokadu na klupi? Šta god da je ideja, potrebno ju je proklamovati kako bi sadašnji trener produžio mandat i krenuo u odabir pojačanja ili da to uradi neko drugi. Ionako se već danima pominjao u javnosti Aleksandar Stanojević kao potencijalni povratnik, a kao druga opcija figurirao Žarko Lazetić. Ili i dalje figurira?

Drugi znak pitanja je izgled budućeg tima. Dok se Crvena zvezda i TSC uveliko pojačavanju (doveli po dvojicu fudbalera), Partizan tapka u mestu. Što je, takođe, povezano sa statusom trenera, jer ne gledaju svi na ekipu istim očima i dok se to pitanje ne skine sa dnevnog reda teško je očekivati nova lica u svlačionici. A do početka priprema je ostalo samo deset dana. Naravno da niko ne očekuje da svi poslovi na tom planu budu gotovi do prozivke, na šta je uputio i Albert Nađ, međutim, ako se ponovi slučaj od prošlog leta, kad je gro igrača stigao tek pred kraj prelaznog roka, onda nema logike očekivati velike rezultate.

Pasivnost u Humskoj može se opravdati i pokušajima pregrupisavanja. U danima kad je aktuelan bio Apel za spas Partizana, čelnici su kontaktirali nekadašnje asove koji nisu podržali tu akciju i probali da ih prodobiju na svoju stranu. Mada se još ništa nije desilo, ima indicija da bi neki od bivših fudbalera mogli da uđu u klub, a ujedno se sprema i redizajn Upravnog odbora, sa nekim od poznatih imena iz sveta biznisa. No, sve je i dalje na čekanju. A nova sezona na pragu...



tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara