Depor čeka Albasete ili Majorku

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 08:49

Večeras saznajemo finaliste plej-ofa za Primeru

Ko će na megdan Deportivu iz La Korunje u finalnoj borbi za Primeru? Albasete ili Majorka? Odgovor dobijamo večeras posle revanš meča plej-ofa za plasman u najviši rang Španije (19.00).

U prvom sudaru Majorka je stekla veliku prednost i može mirnije da igra revanš. Pred svojim navijačima je slavila 2:0 i to je zaista rezultat koji obećava, dok je za Albasete veliki izazov uoči revanša. Kao uteha mu ostaje činjenica da je u ligaškom delu Segunde upravo sa 2:0 pobedio crveno-crne sa Balearskih ostrva na svom terenu.

Izabrane vesti

Imao je Albasete kvalitetnu sezonu i može se reći da je bio neočekivano dobar pa je zauzeo četvrto mesto na kraju prvenstva. Nisu puleni trenera Luisa Migela Ramisa bili daleko ni od toga da možda čak završe na drugom mestu, ali su u finišu malo popustili i izgubili su tri od poslednje četiri utakmice. Dve čak i na domaćem terenu i zanimljivo je da su to bila jedina dva poraza pred svojim navijačima. Malo su se i opustili kada je postalo jasno da će sigurno u doigravanje, ali se očekivalo da će protiv Majorke da budu bolji. Izgubili su 2:0, a drugi gol su primili u samom finišu.

Majorka je u toku sezone bila slabija od Albasetea, ali kao što se već ranije i dešavalo, plasman uoči baraža i nije toliko bitan. Tim iz Palme je igrao mnogo bolje na svom terenu i zato je priželjkivao da pred svojim navijačima stekne prednost uoči revanša. Na kraju su momci trenera Visentea Morena dobili upravo ono što su priželjkivali, a to je pobeda sa dva gola razlike i sačuvana mreža. Prvi gol su dali sredinom prvog poluvremena, a drugi u samom finišu.

Albasete je na šest poslednjih prvenstvenih domaćinstava slavio samo jednom, dok je Majorka trijumfovala samo tri puta na protekla 21 gostovanja posmatrajući sva takmičenja. U međusobnim duelima Majorka je zatresla mrežu Albasetea na njegovom stadionu samo jednom na prethodnih pet gostovanja.

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF, POLUFINALE - REVANŠ MEČEVI

Subota
Malaga - Deportivo 0:1 (0:0)   /prvi meč 2:4/
/Bergantinos 82/

Nedelja
19.00: (2,15) Albasete (3,20) Majorka (3,60)   /prvi meč 0:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara