"Denis Bergkamp"
"Denis Bergkamp"

Denis Bergkamp - ime koje navijači Tobdžija s ponosom izgovaraju!

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.02.13. | 15:38

(Ne)Leteći Holanđanin izrazio je najdublju zahvalnost čelnicima Arsenala zbog gesta koji, reklo bi se, ne zaslužuju baš svi

 

Denis BergkampMnogi ga smatraju jednim od najboljih centarfora s kraja 20. i početka 21. veka, i to s punim pravom! Ono što je Denis Bergkamp radio po terenu, danas retko ko može. Bar ne sa tolikom lakoćom kao što je to nekada (ne)Leteći Holanđanin mogao.

Izabrane vesti

Sav svoj raskošni talenat prikazao je već u mlađim kategorijama čuvene škole Ajaksa, a, kompletno fudbalsko umeće, pored prvog tima Kopljanika, do savršenstva je doveo u dresu Intera, a posebno Arsenala, gde je bio predvodnik jedne od najboljih generacija Tobdžija u klupskoj istoriji, zajedno sa Anrijem, Adamsom, Kembelom, Simanom, Vijerom, Piresom, Ljungbergom, Kionom, Kolom i ostalim velikanima o kojima navijači na Emirejtsu danas mogu samo da sanjaju...

Za 11 sezona u dresu Tobdžija Bergkamp je postigao 120 golova, uz 116 asistencija, a mnogi od njih bili su prava čarolija velikog mađioničara, igrača koji se retko rađa.

Nedavno smo pisali kako će fenomenalni Holanđanin dobiti priznanje za sve ono što je uradio na legendarnom Hajberiju tokom karijere, a, sada vam prenosimo izjavu Bergkampa povodom postavljanja statue, koja će se pridružiti sad već “večnim” legendama Toniju Adamsu, Tijeriju Anriju i bivšem predsedniku Herbertu Čepmenu.
“Kao prvo, želim da istaknem koliko sam počastvovan svim stvarima koje mi se dešavaju u poslednje vreme. Zaista sam jako ponosan. Svi znaju da ja volim Arsenal i da sam proveo najbolje godine svog života u tom klubu. Za porodicu i mene vreme provedeno u Londonu je najbitnije do sada. Pored ljudi, koji su prema nama uvek bili dobri, tim je bio fenomenalan, a, uz to, imali smo i dosta uspeha tokom godina”, rekao je Bergkamp.

On je zatim istakao da će otkrivanje statue biti poseban momenat u njegovom životu.
“Daću sve od sebe da budem ispred Emirejtsa u trenicma kada se bude otkrila statua. Za mene će to biti veoma poseban momenat, koji sigurno neću moći da propustim”, zaključio je Holanđanin.

Generalni direktor Ivan Gazidis rekao je da Denis dao veliki doprinos razvoju kluba, i da je ovaj gest najmanje što Arsenal može da učini za njega.
“To će zaista biti poseban momenat za sve nas koji cenimo lik i delo Denisa Bergkampa. On je ostavio dubok trag u klubu, a statua će biti ispred Emirejtsa uskoro. Denisov kvalitet i stil igre je nešto što nikada neće biti zaboravljeno. On je velika legenda kluba”, rekao je Gazidis.

On je potvrdio da će statua biti veoma neobična, a poslednjih nekoliko dana je čak procurela i slika. Statua će preslikati legendarni trenutak u kojem Bergkamp sjajno prihvata loptu u vazduhu na meču sa Njukaslom 2003. godine.
“Malo sam razočaran jer su slike procurele na internet, ali, to nas neće sprečiti da završimo statuu u najskorijem roku i napravimo svečanost kakvu zaslužuje Denis”, zaključio je Gazidis.

U narednih nekoliko meseci očekuje se da statua bude zvanično postavljena ispred Emirejtsa, a, sigurno je da će se svi ljubitelji fudbala, bili oni fanovi Arsenala ili ne, složiti u konstataciji da je Denis Bergkamp jedan od najvećih majstora svih vremena, i da je zaslužio da postane “večna legenda”.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalDenis BergkampEngleskaEvropaIvan GazidisPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara