Degenekov prvi jubilej

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.19. | 13:38

Reprezentativac Australije u Surdulici odigrao 50. meč u crveno-belom dresu

Lepa sećanja imaće Miloš Degenek na poslednje gostovanje u Surdulici. Crveno-beli su zabeležili više nego ubedljivu pobedu, dok je reprezentat: ivac Australije 50. put u karijeri obukao crveno-beli dres. Dovoljno za mini rekapitulaciju svega što je ostvario kao igrač srpskog šampiona u dva mandata.
„Odigrao sam dosta utakmica i mnogo mi je drago zbog toga, jer sam ja došao ovde da bih igrao i pomagao timu onoliko koliko mogu. Želeo sam da napredujem i da svaka partija bude bolja od prethodne, što sam negde i uspeo. Drago mi je što sam u kratkom roku stigao do 50 utakmica i neću da stanem na tom broju, već da nastavim da predstavljam Zvezdu, zajedno sa saigračima, kako u Evropi tako i u nacionalnom šampionatu, jer je to ono što priliči tako velikom klubu kao što je Crvena zvezda, da bude najbolja. Koliko god da budem odigrao biću zadovoljan, voleo bih da broj bude mnogo veći i da pokažem da mogu još da pružim našem klubu“, poručio je Degenek u razgovoru za zvanični sajt.

Podsetio se reprezentativac Australije i na prvi dolazak u Crvenu zvezdu.
Kada sam stigao pre nešto više od godinu dana u Crvenu zvezdu imao sam želju da igram svaku utakmicu, da se dokažem i pokažem kvalitet, kao i da pomognem klubu koliko god mogu. Vodio sam se time da vratimo Zvezdu na pobednički put, na staze slave gde ona to sigurno zaslužuje. Uz Božiju sreću mi smo to i učinili, naš klub sada igra najelitnije takmičenje drugu godinu zaredom i to je ono što mi uvek izmami osmeh na licu“.

Izabrane vesti

Podvukao je Degenek i da je odmor ono što je jedan od najvažnijih faktora njegovih odličnih igara.
„Oporavak je ono najbitnije. Trudim se da kad imam slobodne dane odmaram kod kuće. Tu mi je najbolji drug koji mi pomaže oko oporavka i uopšteno, kada god mi je nešto potrebno on je tu. Dosta se slažemo i to je ono što mi olakšava posao. Bitno mi je da sam spreman za svaki naredni izazov, jer ne želim da izađem na teren i da ne pružim svoj maksimum, jer nisam takav igrač“.

Izdvojio je i najlepši momenat koji je doživeo u 50 utakmica u Crvenoj zvezdi.
„Definitivno Salcburg. To je ono što se pamti za ceo život. Ušli smo po prvi put sa ovim timom u Ligu šampiona i cela ta atmosfera mi je stvarno ostala u srcu. Veliki broj naših navijača je došlo da nas bodri i kada smo imali dva gola zaostatka nisu prekidali pesmu, nego su još jače i glasnije pevali. Realno, sa ove tačke gledišta, oni su bili kvalitetniji od nas, sezonu pre toga su igrali polufinale Lige Evrope, jednostavno sama činjenica da smo takvog rivala izbacili, sigurno da govori mnogo. Pokazali smo da smo tim i da funkcionišemo kao porodica što se i dan danas jasno vidi“.

(Foto crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara