"Ko će na put?"
"Ko će na put?"

Čuvari tradicije: Ko sve ove zime dobija šansu u Partizanu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.17. | 16:19

Na pripremama prvog tima sigurno sedmorica talenata, možda i još dvojica

Ko će na put?Partizan će, i ovo zime, ostati veran tradiciji. I Miroslav Đukić svojim idejama. Crno-beli su godinama najbolje polaznike omladinske škole priključivali prvom timu, a kako je aktuelni trener zagovornik pružanja šanse mladim igračima, mnogi od njih dobiće šansu da treniraju za najboljom ekipom.

Klub iz Humske 1 odlučio je da na pripreme u kiparski Limasol (od 24. januara do 9. februara) povede nekoliko talenata iz sopstvene akademije i tako ih postepeno uvodi u sistem, kakav ih očekuje kad (i ako) pređu na viši nivo.

Izabrane vesti

Ono što je izvesno jeste da će na pripreme krenuti golman Teleoptika Jovan Trnić. Ove sezone branio je na 11 utakmica za filijalu, ima 21 godinu i prostor da uči uz Vladimira Stojkovića (pod uslovom da ostane) oslobođen mu je saznanjem da će ugovor biti raskinut sa Đorđem Lazovićem i Nemanjom Stevanovićem, a da će Filip Kljajić verovatno na pozajmicu. Postoji mogućnost da se na spisku za pripreme pojavi i ime Aleksandra Jovanovića („klasa 1999“), jesenas je branio u Omladinskoj ligi Srbije za sastav trenera Žarka Lazetića.

Desni bek Luka CucinŠto se tiče pozicije desnog beka, po svim parametrima jedne od najosetljivijih u Humskoj, jer Miroslav Vulićević godinama nema konkurenciju, u Partizanu rade na dovođenju pojačanja (pominju se Antonio Rukavina i Nikola Aksentijević), međutim, izvesno će na pripreme krenuti i Luka Cucin. U pitanju je 19-godišnji Beograđanin, pod profesionalnim ugovorom sa prvakom Srbije, standardni član Teleoptika, za koga stručnjaci smatraju da ima sve predispozicije da jednog dana šparta u dresu prvog tima.

Kad su štoperi u pitanju, jasno je da su kapiten omladinaca Svetozar Marković i kapiten omladinske reprezentacije Srbije Strahinja Bošnjak sigurni putnici za Kipar. Trebalo bi da nagoveste da li na njih može da se računa u bliskoj budućnosti. Pogotovo što im to neće biti prvi put da idu na pripreme s prvotimcima.

Štoper Svetozar Marković protiv Juga Stanojeva iz Crvene zvezdeOd vezista, šansu da se nametnu Miroslavu Đukiću dobiće Filip Jović (1997. godište), Jovan Nišić (1998) - obojica iz Teleoptika - kao i Jovan Kokir (2000, omladinci), dok je neizvesno hoće li na put i krilni napadač Strahinja Jovanović (1999, Teleoptik), a isto važi i za Veljka Birmančevića (1998, Teleoptik).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar JovanovićFilip JovićJovan KokirJovan NišićJovan TrnićFK PartizanSrbijaStrahinja BošnjakSuperligaSvetozar MarkovićVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara