Čukarički ozvaničio dolazak beka iz MLS lige

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.07.24. | 16:15

Senegalac na jednogodišnjoj pozajmici u superligašu sa Banovog brda

Posle golmana Nikole Mirkovića, desnog beka Miloša Cvetkovića i ofanzivnog veziste Lazara Tufegdžića, Čukarički je angažovao četvrto pojačanje za narednu sezonu, ovoga puta iz inostranstva. Konkurenciju na levom beku pojačao je Hamadi Diop, koji je na Banovo brdo došao na jednogodišnju pozajmicu iz Šarlota.

Prelazak Senegalca rođenog 2002. godine je novi plod saradnje člana MLS-a i Brđana, s obzirom na to da je pre njega iz Šarlota na Banovo brdo stigao Vinisijus Melo, dok je u susprotnom smeru pre dve sezone otišao Nikola Petković.

Izabrane vesti

Hamadi Diop je nastupao za Aguilas iz Monteverdea u mlađim kategorijama, potom je karijeru nastavio u Klemson tajgersima, odakle je usledio dolazak u Šarlot, odnosno razvojni tim ove ekipe, Kraun legasi.

Perspektivni defanzivac u istoriji MLS lige ostaće upisan kao prvi pik na prvom draftu ikada, jer je 2022. godine izabran od strane Šarlota.

Od Diopa se očekuje da tokom predstojeće sezone popuni mesto na levom beku koje je postalo deficitarno odlaskom Nemanje Tošića u Cirih.


tagovi

Čukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara