©FK Čukarički
©FK Čukarički

Čuka osmim porazom završila evropski put, Genk i sa desetoricom prejak za Brđane

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 20:43

Srpski predstavnik bez osvojenog boda završio takmičenje u Ligi konferencije, Belgijanci i pored pobede (2:0) eliminisani

Tačku na ovosezonski put u Evropi Čukarički je stavio u istom stilu u kojem se kretao i na prethodnim koracima - porazom. Uprkos činjenici da su imali igrača više praktično sat vremena, Brđani nisu uspeli da brojčanu prednost materijalizuju i neutrališu prednost domaćina koju je doneo Hejnen. Naprotiv, i sa deset fudbalera Genk je uspeo da udvostruči vođstvo, potvrdi da je nivo iznad predstavnika superlige i golom Paintsila overi pobedu - 2:0.

Osma međunarodna utakmica ove sezone donela je i osmi poraz kluba sa Banovog brda koji je uz još jednu lekciju zatvorio poglavlje u Ligi konferencije. Pokazali su Belgijanci da su druga fudbalska dimenzija u odnosu na superligaški fudbal, demonstrirali brzinu i sposobnost da konkretizuju fudbalsku inteligenciju, međutim rutinska pobeda večeras bila je nedovoljna da obezbede mesto u narednoj fazi s obzirom na to da su istovremeno Ferencvaroš i Fjorentina odigrali nerešeno i tako zadržali prve dve pozicije u Grupi F.

Izabrane vesti

Koliko je malo potrebno ofanzivcima Genka demonstrirao je Aliu Fadera već u devetom minutu kada je u prodoru po levom boku umakao Nikoli Stankoviću i primorao defanzivca Čukaričkog da ga zaustavi prekršajem za najstrožu kaznu. Nesmotrenost mlađeg saigrača ipak je ispravio Nenad Filipović koji je potom odbranio penal Žozefu Paintsilu, međutim radost na licima gostiju usled sačuvane mreže brzo su zamenile zabrinute grimase usled povrede golmana. Uprkos pehu, Filipović je ostao među stativama, a povreda bi mogla tek delimično da predstavlja opravdanje za reakciju u 21. minutu kada ga je Brajan Hejnen uhvatio na krivoj nozi i matirao sa oko 20 metara.

Na gol domaćina nadovezala se vest da Filipović nije u stanju da nastavi utakmicu, pa je povreda golmana produžila niz kadrovskih problema Čukaričkog, posebno u defanzivi. U momentima kada je malo šta delovalo obećavajuće za goste Matijas Alehandro Galarza je probudio nadu rivala nesportskom reakcijom na grub start Sambua Sisoka. Vezista Čukaričkog udario je Argwentinca koji je potom na zemlji šutnuo rivala u glavu i opravdano zaradio isključenje.

Ni igrač manje Genka nije bio dovoljan da Beograđani se pomaknu sa nulte tačke iosvoje prvi bod u evropskim takmičenjima. I sa desetoricom na terenu belgijski klub je bio ravnopravan rival, a sve dileme po pitanju ishoda otklonio je Paintsil golom u 57. minutu na sjajnu asistenciju perspektivnog Bilala el Kanusa.

Drugom pobedom nad Čukaričkim, uz tri remija, Genk je takmičenje u grupnoj fazi završio sa devet bodova, jednim manje od Ferencvaroša, a tri u odnosu na Fjorentinu, pa je zajedno sa Brđanima eliminisan iz Lige konferencije.

Uz dva susreta praznih šaka, Brđani su po dva poraza pretrpeli i od Fjorentine i Ferencvaroša, ali i Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

GRUPA F

Ferencvaroš - Fjorentina 1:1 (0:0)

/Zaharijansen 48 - Ranijeri 73/

Genk - Čukarički 2:0 (1:0)

/Hejnen 21, Paintsil 57/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara