Čovek koji je prevario Mina Rajolu kao niko nikada i ostavio ga bez centa... Evo i kako

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.03.19. | 13:07

Kontroverzni menadžer izvisio kod produžetka ugovora Đanluiđija Donarume

Direktorski mandat Masima Mirabelija u Milanu je bio obeležen bombastičnim prelaznim rokom pretprošlog leta i sagom oko produžetka ugovora Đanluiđija Donarume. Sportski direktor Rosonera u vreme vladavine bivših kineskih vlasnika je lakše zaključio transfere gomile igrača vredne oko 250.000.000 evra nego što je uspeo da realizuje produžetak ugovora talentovanog golmana.

Mirabeli je kasnije napustio Milan, skupoceni prelazni rok nije doneo Milanu povratak u Ligu šampiona, ali plodove tog rada danas ubira novo rukovodstvo kluba. Musakio, Kesi, Romanjoli, Bilja, Člahanoglu i većina tih pojačanja su danas starteri Rosonera u Gatuzovom timu. Najskuplje pojačanje je bio i najveći promašaj – Andre Silva. Ali i na njemu će Rosoneri da izvuku uloženi novac narednog leta.

Izabrane vesti

Ipak, najveći Mirabelijev uspeh je bio blindiranje Donarume i novi ugovor za golmana koji je bio na ivici da sezonu provede na tribinama i potom kao slobodan igrač napusti klub. Što je i bio plan njegovog menadžera Mina Rajole.

Tog leta je nedeljama vladala spaunica oko Donaruminog ugovora u Milanu i pregovora o produženju. Najveća kočnica je bio Donarumin agent Mino Rajola. On je nogama i rukama kopao da mladog golmana odvede u Juventus kod svojih prijateljala Anjelija i Nedveda, a kada je Donaruma odbio transfer u Torino, pokušavao je da ga proda u neki od klubova van Italije. I bio na pragu dogovora sa Pari Sen Žermenom koji mu je garantovao masnu menadžersku proviziju. Najgori scenario za Rajolu je bio da Donaruma poptiše novi ugovor u Milanu. Što se i desilo.

Kasnije je Rajola besneo i kukao kako je prevaren tokom pregovora i potpisa, kako je Mirabeli krišom izbacio fiksnu otkupnu kaluzulu na kojoj je on insistirao i kako je klub izmanipulisao Donarumu. Rajola nije birao reči o Mirabeliju etiketirajući ga kao najvećeg prevaranta s kojim je radio.

Skoro dve godine kasnije, Mirabeli otkriva šta se zapravo dešavalo i kako je nasamario Rajolu u tim pregovorima. Istina je da Mirabeli nije bio poptuno iskren u toj priči, ali je suština da je radio u interesu kluba.
„Donarumin novi ugovor je bio remek delo mog posla. Na kraju nismo platili ni cent za proviziju menadžeru. Rajola nam je na početku pregovra rekao: ’Nisam pristao na produćetak ugovora dok je u klubu bio moj prijatelj Galijani, ne vidim zašto bih pristao s tobom i kineskim biznismenima o kojima ne znam ništa’. Poslednjeg dana pregovora, sastali smo se s njegovom porodicom i zastupnicima. Rajoli je prekipelo i rekao je ’Idemo Điđo, ne potpisuj ništa’. Čim je izašao iz kancelarije, Điđo je uzeo olovku i potpisao. Pobedio sam Rajolu kako ga nikad niko nije pobedio. I ne vidim da će ga opet neko tako pobediti. Osim ako opet ne naleti na mene...“.

Mirabeli je tom prilikom Donarumi poturio ugovor u kojem nije bilo ni centa provizije za Rajolu, niti fiknse otkupne kalkuzule od 60.000.000 evra kojoj se Rajola nadao za sledeće leto. Igrač je na kraju dobio ugovor vredan 6.000.000 evra kakav nije imao niko u klubu i koji je u tom trenutku bio među pet najvećih u Seriji A.

Tog leta je Donaruma sam svojim ponašanjem dolivao ulje na vatru čudnim objavama na društvenim mrežama.
„Svi su se pitali zašto Donaruma piše objave na društvenim mrežama, a onda ih ubrzo briše. Jednostavno je: Rajola ga je terao da ih napiše, ja sam ga potom terao da ih obriše. Rajola je unajmio avion i poslao Điđa na odmor na Ibicu samo da ga skloni od nas i da vreme istekne. Ipak, uspeli smo.“

Mirabeli je danas bez posla, Leonardo i Maldini bolje rade posao koji je on radio u Milanu i umnogome su unapredili klub. Ipak, i pored svih neuspeha i loših poteza koje je povukao, Mirabeli je naslednicima ostavio mnogo čistiju situaciju sa Donarumom i možda i budućeg kapitena kluba.

Donaruma ima ugovor do 2021. godine i aktuelna uprava već radi na njegovom produžetku kako ne bi došla u sličnu situaciju. Nude mu povišicu na 7.000.000 evra do 2024. godine uz bonuse, Rajola traži 9.000.000. Pregovori tek treba da počnu, ali makar Milan ima dovoljno vremena. A Donaruma je još više vezan za klub nego pre dve godine. Mogao bi da krene stopama Paola Maldinija i da ceo život ostane u klubu. A za njegovog menadžera bi to bila najgora opcija...

Ipak, za Rajolu ne treba brinuti. Iako od transfera omiljenog klijenta Zlatana Ibrahimovića više neće naplaćivati provizije jer je Šveđanin na kraju karijere, uhvatio je nove „zlatne koke“. Rajola pored standardnih klijenata Pogbe, MhitarjanaVeratijaMatuidija, ima i mladiće poput De Lihta, Kena, Lozana, Klajverta od kojih će tek da naplaćuje masne provizije. 

(FOTO: reuters)


tagovi

Đanluiđi DonarumaMino RajolaMasimilijano Mirabeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara