Centrifuga – istorijska blamaža Hrvatske! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.09.18. | 22:37

Španija deklasirala vicešampiona sveta u Elčeu - 6:0

Izazovi imperiju i završićeš na kolenima! Potceni imperiju i – izblamiraćeš se! Dva meseca trajala je euforija, izazvana srebrnom medaljom na Mundijalu, ali je podmlađena selekcija Zlatka Dalića večeras u Elčeu u okviru Liga Nacije doživela bolno otrežnjenje i veliku blamažu. Španija je porazila i igrački raspametila vicešampiona sveta, nanevši mu najteži poraz u novijoj istoriji – 6:0.

Moglo je i moralo je da bude mnogo više. Na sitne komadiće razbijena je Hrvatska, dotučena do te mere da su izabranici Zlatka Dalića pola sata pre kraja verovatno želeli da pobegnu sa terena. Ostali su i bez obraza i bez ponosa.Već u tom trenutku bilo je 5:0, i bilo je jasno da će Hrvatska doživeti najteži poraz u novijoj istoriji. Oktobra 2009.godine Englezi su im isto spakovali petardu, ali su i Kockasti poentirali (5:1).

Izabrane vesti

Jeste Hrvatska osramoćena, možda i resetovana tek toliko da shvati da bez Mandžukića, Subašića i Ćorluke, nije isti tim. Međutim, pohvale idu na račun Crvene Furije i selektora Luisa Enrikea. Pokazao je nekadašnji strateg Barselone da Španiji može da vrati izgubljeni identitet, možda i napravi novu zlatnu generaciju koja će tehničkom superiornošču gaziti svakog kojoj se nađe na putu. Baš kao dok su ševovali Luis Aragones i Del Boske.

Iako su Hrvati provučeni kroz svojevrsnu fudbalsku centifugu, početak meča nije nagoveštavao istorijsku blamažu naših komšija. Hrvatska je igrala sa velikim samopouzdanjem, stvarala i promašivala šanse. Međutim, od 15.minuta Kockasti su upali u rupu. I nismo mogli da pronađu izlaze. Pitanje je da li su posle svega viđenog u Elčeu Modrić  i društvo uspeli da pogode izlaz sa stadiona.

A kako je to igrala Španija? Evo i jednog vrlo lepog statističkog podatka. Pre prvog gola Furija je razmenila 19 pasova, 68 sekundi držala loptu bez da je Hrvati pipnu, a potom je Karvahal odlično centirao za Saula Nigeza koji je naskočio Mateja Mitrovića i gurnuo Hrvatke u provaliju.

Odbrana Kockastih nije ni postojala. Bez Lovrena, Domogoj Vida je lutao terenom, Mitrović, Vrsaljko i Pivarić lasom nisu mogli da pohvataju napade Španije. Domaćin je udarao sa svih strana, predvođenim magičnim Asensiom. Realov as je u 33.minutu odapeo za prvi pogodak u reprezentativnoj karijeri,  a samo 120 sekundi kasnije poluvreme iz snova Asensio je zaokružio još jednim pogotkom. Lopta se od prečke i Livkovićevih leđa odbila u mrežu.

Izgubljeni pogledi, govor tela koji govori o nemoći, zamišljena faca Zlatka Dalića. To je bila Hrvatska ove večeri. Ponos nedostojan vicešampiona sveta dodatno je unakažen u nastavku. Hrvatskoj se nije igralo, ali Španiji – jeste. Na zadovoljstvo publike u koja se zabavljala istorijskim pokličima:
„Ole...“

Pogađali su Rodrigo, Serhio Ramos, Isko, a nastavio je da komanduje Asensio koji je pored gola upisao i tri asistencije. Strašan tim ima Španija - što bi se reklo lep za gledanje- i prava je šteta što su na Mundijalu u Rusiji pojedeni zbog afere Loptegi... Hrvatskoj ostaju ozbiljne brige.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 2. KOLO

NEDELJA

Grupa 1
Francuska - Holandija 2:1 (1:0)
/Mbape 14, Žiru 75 -  Babel 67/

PONEDELJAK

Grupa 3
Portugalija - Italija 1:0 (0:0)
/Andre Silva 48/

UTORAK

Grupa 2
Island - Belgija 0:3 (0:2)
/Azar 29, Lukaku 31 i 81/

Grupa 4
Španija - Hrvatska 6:0 (3:0)
/Saul 22,  Asensio 33, Livaković 35 ag, Rodrigo 50, Ramos 57, Isko 70/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Marko AsensioZlatko DalićLuis EnrikeSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara