Buongiorno Italia: Nezasiti Juve, Fonseka traži pet pojačanja, Đamp kao Samp, Inter dobija 200.000.000 evra

Vreme čitanja: 6min | pon. 24.06.19. | 11:59

Šta se sve dešava na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Korijere delo sport objavljuje danas priču da je PSŽ, odnosno njegov tehnički direktor Leonardo, spreman da poveća ponudu za Sergeja Milnkovića Savića, sa 55.000.000 na 75.000.000 evra. Gazeta piše da Inter ima nameru da dovede Lukakua pre početka priprema, a da Đampaolo, novi trener Milana, ima želju da revitalizuje transfere Andrea Silve, Bilje i Pakete i da dovede u Milanelo svoje “vojnike” Šika, Toreiru i Prata.

Izabrane vesti

Tutosport insistira da Juve ima dogovor sa Kjezom i da sada mora da privoli novog vlasnika Fjorentine Komisa da pristane na transfer.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Đampa Milan Rokengol”, najavljuje Gazeta rađanje novog Milana na bazama ideja novog šefa stručnog štaba Marka Đampaola. U podnaslovu se objašnjava da Đampaolo igra na kartu da može da preporodi Andrea Silvu (u tandemu sa Pjontekom) sa Susom ofanzinvim plejmejkerom i da bi Bilja mogao da pronađe novu fudbalsku mladost sa novim trenerom. Piše se i da bi novi kormilar Milana rado video u redovima Rosonera trojicu igrača koje je trenirao u Sampdoriji. Reč je o Patriku Šiku, Lukasu Toreiri i Denisu Pratu. Na unutrašnjim stranama se  donosi i priča o susretu Paola Maldinija sa Teom Ernandezom. Bek Real Madrida je voljan da pređe u Milan, ali neće biti lako pronaći dogovor sa Florentinom Perezom. Milan ne može da plati u ovom momentu u kešu za transfer Ernandeza, a Realu je potreban svež novac kako bi pokrio, bar delimično, faranosku kampanju pojačanja ovog leta. Kompromis na kome se radi je pozajmica sa obaveznim otkupom.

Lukaku, Interova ponuda. Konte ga želi već na pripremama. Sa 60.000.000…”, aludira Gazeta da bi Nerazuri za 60.000.000 mogli da kupe centarfora Mančester junajteda. U tekstu se kaže da je klub sa Old Traforda stavio cenu od 85.000.000 evra za Lukakua, ali da nijedan tim nije izrazio interesovanje da pod tim uslovima kupi tamnoputog napadača. Generalni direktor Intera Bepe Marota vidi u toj činjenici šansu za Inter da se ubaci u igru za Lukakua. Trener Konte je stavio do znanja da bi želeo da povede na pripreme, od prvog dana, 8. jula. belgijskog golgetera. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je sutra na programu sastanak na kome bi trebalo da bude sve utanačeno za prelazak Sensija iz Sasuola u Inter.

„Juveov presing da iščupa pristanak De Lihta: plata od 12.000.000 na nivou top fudbalera”, piše milanski dnevnik da Juve ne zazire od mogućnosti da osim 60.000.000 do 70.000.000 za transfer Ajaksovog defanzivca pozitivno odgovori i na zahtev Mina Rajole da njegov klijent dobije platu od 12.000.000 evra. Zahvaljujući novom zakonu, Juve bi na platu De Lihta plaćao porez od samo 30 odsto, što znači da bi Holanđanin koštao malo burto 15.600.000 evra. Drugim rečima, koštao bi kase Juventusa kao da ima platu od 8.000.000 evra.

„Slododno vrelo leto Totija između Ilari i malog fubdala”, donosi lista reportažu sa odmora Frančeska Totija i njegove porodice na Ibici.

„Milano – Kortina 2026. Igre do posledenjeg glasa”, piše list da Stokholm i Milano vode neizvsnu trku za dobijanje organizacije zimskih Olimpijskih igara 2026. i pored toga što je italijanski tandem u prednosti nad švedskim. U podnaslovu se precizira da će odluka biti saopštena u 18 časova.

CORRIERE DELLO SPORT

Dobrodošao, Fonseka”, poželeo je Korijere dobrošlicu novom treneru Rome na njegovom maternjem jeziku – portugalskom. U podnaslovu se kaže da će Fonseka danas posetiti Trigoriju i da će imati sastanak sa generalnim direktorom Fjengom i budućim sportskim direktorom Petrakijem kako bi definisali strategiju za prelazni rok. Prema informacijama Korijerea Fonseka ima nameru da traži pet pojačanja.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je Roma zainteresovana za Veretua iz Fjorentine i Hisaja iz Napolija. Albanski reprezentativac bi mogao da bude uključen u transfer Manolasa u Napoli. S druge strana se navodi da bi pored Grka i Džeka, koji su već na izlaznim vratima  Trigorije, mogli da se otisnu iz Rima i Florenci, Under, Luka Pelegrini i El Šaravi. Kapiten Rome bi mogao da završi u Interu kod Antonija Kontea s kojim ima odličan odnos, Luka Pelegrini ne želi da provede još jednu sezonu na klupi Rome, pošto je Kolarov odlučio da ostane do kraja sezone, dok je za El Šaravija zainteresovana Fjorentina, tim pre ako bude prodala Federika Kjezu.

De Rosi nastavlja karijeru u Seriji A”, piše Korijere da je bivši igrač Rome odlučio da odloži svoj oproštaj od igranja fudbala bar za godinu dana. Rimski dnevnik navodi da su Fjorentina i Sampdorija već spremne da ponude ugovor De Rosiju a nije isključeno da se u trku uključe i dva milanska kluba kojima bi iskustvo DDR-a dobrodošlo.

Tu smo: Sergej donosi 75.000.000“, najavljuje ispod zaglavlja Korijere da PSŽ, odnosno Leonardo, sprema novu megapunudu Laciju, koji bi da stigne do cifre od 100.000.000 za Milinkovića. Na unutrašnjim stranama se podseća da je francuski klub pošao od 55.000.000 evra, ali da je odgovor Lotita bio decidiran tako da je u procesu pripreme nova ponuda od 75.000.000 evra. Podvlačeći da Lotito želi barem 100.000.000 evra od transfera Sergeja, Korijere iznosi uverenje da je realnije da se PSŽ i Lacio dogovore oko cifre koja bi se kretala, uz bonuse, između 80.000.000 i 90.000.000 evra. Kao dokaz da Lacio ozbiljno misli da proda srpskog fudbalera navode se informacije da Tare uveliko radi na pronalaženju irgača koji ima karakteristike Milinkovića.

Mlada reprezentacija je u trci i dalje ali je nameštaljka iza ugla”, izražava Korijere sumnju da će Rumunija i Francuska igrati na nož jedna protiv druge imajući u vidu da obe reprezentacije idu u polufinale remijem.

TUTTOSPORT

Juve: ne samo De Liht i Rabio. Napad na Kjezu”, tvrdi na naslovnici torinski dnevnik da Bjankoneri imaju već dogovor sa napadačem Fjorentine i da je spreman plan da ubede nove vlasnike kluba da odobre prelazak sina Enrika Kjeze u Kontinasu. Osim što piše o novim pojačanjima Juvea, Tutosport pravi i listu igrača koji bi ovog leta mogli da napuste Staru damu. Na njemu se nalaze Kanselo, Kedira, Mandžukić, Iguain, Dibala, Matuidi, Spinacola i Ken. Ako bi Juve uspeo da proda sve pomenute fudbalera u kase Bjankonera bi se slilo preko 200.000.000 evra, a takođe bi se uštedelo dosta novca na platama pomenutih fudbalera. Primera radi Iguain bi koštao 18.000.0000 evra godišnje Juve, Dibala 15.000.000, Mandžukić i Kedira po 10.000.000.

Interov prelazni rok: 200.000.000 i pet transfera za prestizanje Juvea”, piše Tutosport da je Inter spreman da potroši pomenutu svotu novca za dovođenje Lukakua, Džeka, Sensija, Barele i Lazara. Sa tim pojačanjima, prema tvrdnjama lista, Antonio Konte je uveren da može da „zagorča“ život Juveu u Seriji A. Istovremeno, Inter osim Ikardija ima nameru da proda Najngolana, Perišića, Žoaa Marija i Dalberta. Od tih transfera Nerazuri ne mogu da namaknu 200.000.000 evra, ali mogu da pokriju dobar deo potrošenog novca.

Evo Greka iz Rome, šalje ga Bruno Konti”, izveštava list da će Torino pojačati talentovani fudbaler koji je stasao u Romi i u neku ruku bi se moglo reći da je „žrtvovan“ kako predsednik Torina Urbano Kairo ne bi pravio dodatne probleme oko prelaska sportskog direktora Petrakija iz Torina u Rim. Na unutrašnjim stranama se piše da Torino ima nameru da uzme Kutronea ili Petanju dok bi Kaprari, imajući u vidu njegove poliedričnost, mogao da stigne u Torino, bez obzira kako se završe pregovori sa Milanom odnosno SPAL-om.

Milanova opklada. Andre Silva sada želi da proba”, piše Tutosport da je Sevilja odbila da plati otkup od 35.000.000 evra za Portugalca i da sada novi vlasnici i trener Đampaolo žele da pokušaju da revitalizuju napadača.

Berardi ostaje, biće Sausolov barjak”, izgleda, barem prema pisanju Tutosporta, da će italijanski napadač koga su u poslednjih pet godine svakog leta selili u veliki klub i ovoga puta ostati u Emiliji.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara