""
""

Budesku je Zvezdin! Poznati svi detalji transfera...

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 11:50

MOZZART Sport vam otkriva platu, bonuse, sumu za potpis i sve detalje ugovora rumunskog reprezentativca sa šampionom Srbije

Bilo je u jednom trenutku toplo, da ne kažemo – vrelo! Zatim je situaciju zahladneo prvi čovek Steaue Điđi Bekali rečima da ga još samo sitnice dele od dogovora sa rumunskim reprezentativcem i kreativnim vezistom Konstantinom Budeskuom... Međutim, prema poslednjim informacijama rukovodstvo Crvene zvezde je blizu, jako blizu, velike diplomatske pobede koja bi trebalo da se finišira potpisom zimskog kapitalca!

 Posle odluke da raskine ugovor sa kineskim Dalijenom Budesku je pored Crvene zvezde imao ponude Steaue i turskog Karabuka. Reklo bi se jaka konkurencija, ali izgleda da su odgovorni sa Marakane pronašli modus da sjajnog ofanzivnog vezistu privole na dvogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Mediji iz Bukurešta su u petak objavili gotovo senzacionalnu vest da će Budesku, ukoliko prihvati poziv Crvene zvezde, postati najplaćeniji igrač u istoriji srpskog fudbala sa mesečnim primanjima od 50.000 evra.

Prema sazanjima MOZZART Sporta Budesku će parafirati ugovor sa srpskim šampionom pod drugačjim uslovima. On će na Marakani imati platu od blizu 30.000 evra. Dakle, bio bi na nivou, ili malo ispod, letošnjih pojačanja Kange i Kostarikanca Džona Ruiza.

Naravno, igrača takve klase rukovodstvo Crvene zvezde nije moglo da privoli samo tim finansijskim detaljom. Kako dalje saznajemo Budesku će u Crvenoj zvezdi imati tarifu za svaki postignut gol i asistenciju (takvi slučajevi nisu novost u svetu fudbala, Ugo Vijeira je slične bonuse izboksovao u Japanu). I tu nije kraj: Budesku će imati jak, vrlo jak bonus u slučaju da Crvena zvezda odbrani šampionsku titulu, te se na leto plasira u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Steaua je bila spremna da Budeskuu ponudi platu od 20.000 evra i da mu za potpis plati još 200.000 evra. Za tu ekstra zaradu prilikom potpisa Budesku se izborio onog časa kada je raskinuo ugovor sa kineskim Dalijenom. Slobodni agenti imaju tu privlegiju da novom klubu u startu traže ozbiljnu svotu novca. Primera radi Crvena zvezda je leta 2015.godine isplatila Luisu Ibanjezu 120.000 evra.

Ni Budesku nije izuzetak. On bi samo za potpis ugovora sa Crvenom zvezdom trebalo da inkasira blizu 200.000 evra...  

Na prvu loptu Budesku će predstavljati skupu igraču za rukovodstvo Crvene zvezde. Međutim, na Marakani smatraju da je on kapitalac, te da će praviri razliku na srpskim terenima i doprineti da crveno-beli osvoje drugu uhzastopnu titulu.

Očekuje se da Budesku najkasnije u utorak doleti za Beograd...

(Foto Action Images)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSteauaKonstantin BudeskuEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara