Boli glava od transfera

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.07.19. | 10:15

Mančester Junajted i Inter odmeravaju snage na Internacionalnom kupu šampiona, ali trenutno su i jednima i drugima mnogo važnija dešavanja na tržištu

Internacionalni kup šampiona je uvek bio dobra prilika da barem malo zavirimo u sastave i napravimo prvu sliku u glavi oko novih timova najvećih klubova sveta, pošto treneri obično u ovakvim mečevima dosta menjaju i igrače i postavke kako bi videli na čemu su. Za to će biti idealna utakmica između Mančester Junajteda i Intera na Nacionalnom stadionu u Singapuru (13.30, Sport Klub 1)

Gazeta delo Sport piše da je Antonio Konte zabrinut što će morati da igra prijateljske utakmice protiv veoma jakih protivnika, poput Junajteda, PSŽ-a i posebno Juventusa, sa špicevima iz podmlatka Nerazura, plus George Puškaš i Samuele Longo. “Čekaju ga Junajted, PSŽ i pogotovo sudar sa Juventusom pred očima Suninga. Trener je želeo odmah, od prvog dana priprema, Lukakua i Džeka, ali za sada ima samo golobrade golgetere”, piše Gazeta. List podseća da je Ikardi ostao u Milanu, da je Lautaro Martinez na odmoru posle Kupa Amerike, a da se Politano povredio, tako su maloletni Espozito i 19-godišnji Kolidio, najbliži dresu startera u meču sa Crvenim đavolima.

Izabrane vesti

Na unutrašnjim stranama se kaže da Bepe Marota i Pjero Auzilio moraju da reše i pitanje Radže Najngolana, ne samo Maura Ikardija. Belgijski vezista je vraćen u tim, ali trener Intera je na jučerašnjoj konferenciji otkrio da Nindža definitivno nije deo njegovih planova. Pominje se transfer u Kinu, ali i sve realniji povratak u Kaljari kako bi Najngolan mogao da bude blizu svoje bolesne drage. 

Teoretski bi Inter mogao iz prve ruke da se uveri u igru Romelua Lukakua koji je velika želja Nerazura u ovom prelaznom roku. Stameni Belgijanac pak neće zaigrati na ovom susretu, pošto Junajted ne želi da rizikuje povredu napadača pre eventualnog transfera u Inter. Crvene đavoli i Nerazuri su blizu dogovora. Inter nudi 66.000.000 evra plus 17.000.000 kroz bonuse, dok Junajted ne odstupa od svog zahteva i traži još 5.000.000.

Iz Italije stižu oprečne informacije o slučaju Edin Džeko. Pojedini mediji javljaju da je transfer bosanskohercegovačkog reprezentativca na Đuzepe Meacu gotova stvar i da su se timovi našli na 14.000.000 evra, dok drugi kažu da se to neće dogoditi dok Gonzalo Iguain ne dođe u Romu. 

Piše se i da Konte, pored Ikardija i Najngolana, želi da vidi leđa petorici igrača. Reč je o Mirandi, Dalbertu, Borhi Valeru, Žoau Mariju i Puškašu.

Videće Konte na Internacionalnom kupu šampiona na delu i Sensija, Barelu, Godina, Lazara, ali neki od njih će se kasnije priključiti timu ili su zadobili blage povrede, pa je pitanje da li će baš svi zaigrati protiv Junajteda. 

Mančester čeka da vidi šta će uraditi s Lukakuom, ali pre svega sa Polom Pogbom za koga traži 200.000.000 evra. Kao najveći favorit za dovođenje Francuza pominjao se Real Madrid, ali u Kraljevskom klubu su svesni da će teško do Pogbe pa su se okrenuli Kristijanu Eriksenu i Doniju van de Beku. Međutim, ni ovde neće biti lako s obzirom na to da se Eriksen sve više povezuje s Atletiko Madridom. 

Čeka se Hari Megvajer koji bi konačno trebalo da stigne i reši štoperske muke koje Crveni đavoli imaju hronično, a one traju i pod Ole Gunar Solskjerom. Muke po desnom beku bi trebalo da reši Van Bisaka koji je došao za preko 50.000.000 evra.

Junajted je odigrao dve prijateljske utakmice i oba puta upisao pobede. Stradali su Lids (4:0) i Pert Glori (2:0). 

Sam meč će zavisiti od toga sa kakvim sastavima budu igrali Solskjer i Konte, koliko će taktizirati, isprobavati varijante i igrače. Golova bi svakako trebalo da bude zato je možda dobra ideja 3+. Iako u ranijim mečevima, onim s velikim ulogom, nije bilo mnogo golova.

INTERNACIONALNI KUP ŠAMPIONA:

Subota

13.30: (2,05) Mančester Junajted  (3,40)  Inter (3,35) 
22.00:  (1,30) Benfika  (5,00)  Gvadalahara (9,00) 
23.55:  (1,90) Arsenal  (3,45)  Fjorentina (3,80) 

Nedelja

02.00:  (2,75) Bajern  (3,35)  Real Madrid (2,40) 
13.30:  (2,15) Juventus  (3,30)  Totenhem (3,20)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara