Bitka za pehar i Evropu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.19. | 08:32

Strazbur i Gengan sastaju se večeras u finalu Liga kupa Francuske (21.05)

Ne baš atraktivno finale Liga kupa Francuske, ali borba za trofej je borba za trofej, koji takođe sa sobom donosi i plasman u Ligu Evrope, pa nema sumnje da će biti viđena paklena bitka u Lilu.

Strazbur bi mogao da slovi za blagog favorita u ovoj utakmici, s obzirom na to da ima kvalitetniji tim i dugo je bio prilično visoko plasiran u francuskom prvenstvu, ali se mora imati na umu da je Gengan ozbiljno popravio formu u poslednje vreme, izgubio je samo jednu od poslednjih pet prvenstvenih utakmica i maksimalno spreman dočekuje ovaj meč.

Izabrane vesti

S druge strane, sastav Tijerija Laurija već sedam uzastopnih mečeva ne zna za pobedu, iako se ne može reći da igra loše, s obzirom da je na poslednjih pet utakmica čak četiri puta remizirao. Strazbur nije imao sreće ni prošlog vikenda, kada je na gostovanju u Nimu u drugom minutu nadoknade ostao bez pobede.

Dve ekipe su i ove sezone odigrale prilično neizvestan meč. U Genganu je bilo 1:1, s tim da su gosti do boda stigli u 88. minutu. Ne verujemo ni da će ovoga puta pasti više od dva gola na utakmici, za šta će pre svega biti odgovoran Gengan, čijih je pet poslednjih utakmica završeno u granici „od nula do jednog gola“.

Ukoliko Strazbur trijumfuje, pehar će podići reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, kapiten ovog francuskog prvoligaša.

FRANCUSKA, LIGA KUP - FINALE

Subota
21.05: (2,35) Strazbur (2,95) Gengan (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

StrazburGenganLiga kup Francuskesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara