Bili Srbin, Hrvat i Bosanac...

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.07.18. | 14:05

Zvuči kao početak nekog vica

Bubamara se kotrlja i na Baltiku!

Čitavog dana će u centru pažnje biti mečevi osmine finala Svetskog prvenstva (Španija - Rusija, Hrvatska - Danska), međutim, postoje zemlje u kojima su klupske sezone u punom jeku. Takav je slučaj, između ostalih, na Tajlandu i Islandu, u Finskoj, Norveškoj i Litvaniji.

Izabrane vesti

U odloženom meču 14. kola litvanske A lige susreću se Kauno Žalgiris i Suduva (18.00). Sam pogled na tabelu dovoljno govori o tome ko je favorit i gde bi trebalo tražiti jedan od fikseva dana. Suduva je i sa utakmicom manje na plus pet u odnosu na Žalgiris, dok se Kauno bori za opstanak, ali ima dva meča više u odnosu na Palangu, odnosno tri od poslednjeplasirane Jonave. Pritom, Suduva je slavila na svih osam prethodnih ligaških okršaja sa Kauno Žalgirisom, neporažena je na sedam poslednjih gostovanja i u seriji je od tri pobede na strani.

Ukoliko strahujete da bi Suduva mogla da kiksne jer igra na strani - ne brinite. Dosad je od maksimalnog 21 boda u gostima osvojila čak 19 (šest pobeda i jedan remi), dok je Kauno Žalgiris dosad nakarikao samo šest na osam mečeva kod kuće upisavši tek jedan trijumf, tri remija i četiri poraza. 

Inače, Suduva ima najraspucaniji napad (preko dva postignuta gola u proseku po meču), dok je Kauno Žalgiris pretposlednji po ovom parametru, s obzirom na to da daje 0,75 golova po utakmici. Logično, obrnuto je kada je reč o primljenim golovima. Suduva ima najtvrđu defanzivu sa svega 0,53 primljenih pogodaka u proseku, a Kauno Žalgiris prosečno vadi loptu iz mreže 1, 19 puta. Domaćin je u seriji od šest mečeva na kojima igra 0-2, tako da možda ne bi bilo loše ukombinovati pobedu gostiju sa ovim tipom jer bi moglo baš lepo da se naplati. 

U Suduvi ima nekoliko Balkanaca. Tu su srpski defanzivac Aleksandar Živanović, Hrvati Ivan Kardum i Andro Švrljuga, te internacionalci iz Bosne i Hercegovine Semir Kerla i Mihret Topčagić. Ipak, glavnu reč u Suduvi vode Litvanci. Drugi strelac lige i najefikasniji igrač ovog tima Ovidijus Verbickas postigao je osam golova, a Karolis Laukzemis šest, koliko i hrvatski internacionalac Josip Tadić, nekadašnji napadač Arminije iz Bilefelda, Grenobla, Dinamo Zagreba i Bajer Leverkuzena, koji je od danas slobodan igrač.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 18:00 5843 LIT 1 Kaunas Zalgiris - Suduva kmb 2&0-2 (-) 3,50
Ukupna kvota3,50

LITVANIJA 1 

Foto: Shutterstock


tagovi

Litvanija 1Litvanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara