"Loran Košćelni i Keleči Iheanačo "
"Loran Košćelni i Keleči Iheanačo "

Bez prava na grešku

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 12:38

U velikom derbiju engleskog prvenstva Mančester Siti – Arsenal

Loran Košćelni i Keleči Iheanačo

Vreli decembarski dani u Engleskoj. I usijane klupe Pepa Gvardiole i Arsena Vengera. Čelsi je već odmakao i Mančester Sitiju i Arsenalu bar na neko vreme oduzeo pravo na grešku. A u ovako velikim utakmicama i najmanja se skupo plaća. Od 17 sati na Etihadu, Mančester Siti protiv Arsenala!

Izabrane vesti

I jedni i drugi s prilično mnogo problema. Siti još ne može da računa na suspendovane Serhija Aguera i Fernandinja, u ambulanti su Vensan Kompani i Ilkaj GundoganVengeru je tradicionalno pola ekipe na bolovanju. Nema Arona Remzija, Pera Mertezakera, Santija Kazorle, Škodrana Mustafija, Danijela Velbeka... I nema više onog devetomesečnog niza nepobedivosti na gostovanjima. Everton ga je prekinuo u utorak i nagnao Vengera da opet krivca potraži u nekome drugome, ovoga puta sudiji Marku Klatenburgu.

MOZZART KVOTE: (2,25) Mančester Siti (3,45), Arsenal (3,15)

Sad je red da vidimo šta može Siti čiji navijači u poslednje vreme nisu imali mnogo razloga da zadirkuju kolege iz Londona. Arsenal, naime, nije izgubio od Građana još od decembra 2013. godine. U narednih sedam mečeva četiri pobede Tobdžija i tri remija. I mnogo golova što je trend koji bi kladioci morali da imaju u vidu pre nego što izaberu prognozu za ovaj par. U poslednjih šest duela ova dva tima samo jedan je završen s manje od tri gola, na pet je prošao tip GG3+, na tri GG4+. Ako znamo da i ove jeseni na utakmicama oba kluba u proseku pada više od tri gola po meču to bi morao da bude prvi pik za veliki derbi Premijer lige.

Ishod je mnogo teže predvideti, posebno zato što je Arsenal na gostovanjima osvojio više bodova nego Mančester Siti na Etihadu. Bolji utisak Tobdžije su ostavile i u susretima s timovima koji se bore za najviši plasman. Ipak, Pep Gvardiola se ne sme potceniti. Samo još da pronađe način da ukroti Aleksisa Sančeza koji je u proteklih 27 prvenstvenih mečeva direktno odgovoran za 27 Arsenalovih golova. Ponavljamo, Aguera neće biti u Sitijevom timu.

Možda vredi probati duplu šansu X2?

MANČESTER SITI - ARSENAL (17.00, Sport Klub 1)

Stadion: Etihad;
Kapacitet: 55.097;
Sudija: Martin Atkinson;

Mančester Siti (4-2-3-1): Bravo - Zabaleta, Stons, Otamendi, Kolarov - Fernando, Ture - De Brujne, Silva, Sterling - Iheanačo.
Arsenal (4-2-3-1): Čeh - Beljerin, Gabrijel, Košćelni, Monreal - Kokelan, Džaka - Volkot, Ozil, Okslejd-Čemberlen - Aleksis Sančez;

PREDLOZZI
UG 3+   1,50
TGG GG3+          1,70
KMB X2&2+                        1,92

* kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

MAN. SITI
Kristal Palas (G) 2:1
Barnli (G)             2:1
Čelsi (D)               1:3
Lester (G)            2:4
Votford (D) 2:0

ARSENAL
Man. Junajted (G)           1:1
Bornmut (D)       3:1
Vest Hem (G)     5:1
Stouk (D)             3:1
Everton (G)        1:2

MEĐUSOBNI SKOR
176         46           43           87           205:290

TRENUTNI PLASMAN
3. Arsenal            16           10           4              2              37:17     34
4. Man. Siti          16           10              3              3              34:19     33

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara