Bakajoko se razočarao, želi da napusti Milan

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.19. | 15:10

Francuz bliži odlasku nego ostanku

Milanovi veliki planovi se polako ruše. Ispadanje iz Kupa je odnelo idealnu priliku da se u odsustvu Juventusa osvoji trofej. Rosoneri posustaju i u trci za četvrto mesto i Ligu šampiona što je glavni cilj za sportski i ekonomski oporavak kluba. A ne ide im ni sa planovima na fudbalskoj pijaci.

Milanova velika želja je da otkupi Tjemuea Bakajoka koji je letos stigao iz Čelsija na pozajmicu. Francuz je posle sporog uklapanja i muka na početku sezone, kasnije postao jedan od najboljih igrača tima i srce veznog reda. Doduše, i on je kao i cela ekipa u poslednjih nedelja u padu forme. Milanov plan je bio da ga otkupe od Plavaca. Po mogućnosti za manje manje od 35.000.000 evra što je otkupna cena dogovorena letos. Ali sada je problem i Bakajoko.

Izabrane vesti

Francuz je tokom nedelje bio meta rasističkih uvreda i skandiranja navijača Lacija. Zbog toga se umalo nije prekinuo revanš meč polufinala Kupa Italije na San Siru. Doduše, Bakajoko je sam isprovocirao Lacijale da ga uzmu na zub. Na prethodnom prvenstvenom duelu Rosonera  i Nebeskoplavih se poneo jako glupo posle pobede svog tima. Na kraju meča je razmenio dres sa Lacijevim štoperom Frančeskom Aćerbijem, a onda ga zajedno sa Frankom Kesijem pokazivao kao trofej i nekulturno se rugao rivalu.

Prošao je bez kazne, ali je zato stekao zaklete neprijatelje u navijačima Lacija. Poznati po fašističkim i rasističkim stvovima i ispadima, ultrasi Lacija su samo čekali neki povod da krenu u svoj pir. Uzeli su Bakajoka na zub i izvesno je da će nastaviti sa uvredama i rasizmom i u budućnosti.

Zbog toga Bakajoko razmilja da napusti Italiju. Ima ugovor sa Čelsijem, Mauricio Sari ga je letos otpisao, ali bi promenom trenera na Stamford Bridžu mogla da se otvori i druga šansa za Bakajoka.

(FOTO: reuters)


tagovi

Tjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara