Baby boom! Realova generacija koja planira nastavak vladavine uništila Juventus (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.08.18. | 09:42

Dva gola Marka Asensija i sjajno izdanje Vinisijusa Žuniora za prvi trijumf Lopetegija na klupi Madriđana

Naviknuti da pobeđuju. Može da ode Zinedin Zidan, može i fudbalski zemljotres da izazove Kristijano Ronaldo, ali ima nešto u Realu što tera ljubitelje fudbala da poskoče iz fotelja svaki put kad se kraljevići zalete ka golu rivala. Makar preko puta bio Juventus. Bez obzira što tim iz Madrida još nije dobio konture za narednu sezonu, opet je prekaj za najbolji italijanski sastav, pa ga je u Vašingtonu ostavio da se zapita da li je dovođenje najboljeg fudbalera sveta automatski dovoljno za ambicije o preotimanju pehara Lige šampiona.

Ako je suditi po načinu igre, a pogotovo rezultatu sa duela Međunardonog kupa šampiona, neće tako lako sedmostruki osvajač Serije A na tron Starog kontinenta. Ima ko se pita. I ima ko posle CR7 da igra u belom dresu. I te kako. Zato ovih 3:1 deluju kao ohrabrenje za Đelena Lopetegija čiji je prvenac na klupi Reala ukrasio Marko Asesnio sa dva brza gola početkom drugog poluvremena, ali je jednako snažan utisak ostavio novajlija Vinisijus Žunior, sa nekoliko spektakularnih poteza.

Izabrane vesti

Iako je reč o meču u kome tek polako uigrava tim za narednu sezonu, Lopetegi je pokazao spremnost da ukaže šansu mladim igračima. Na primer, štoperu Havijeru Sančezu de Filipeu (21) iz Kastilje, pa Urugvajcu Federiku Valverdeu (20) vraćenom sa pozajmice iz Deportiva na mestu zadnjeg veznog, malo ispred njega dejstvovao je Danijel Sebaljos (22), na levom beku Serđo Regulion (22).

A u drugom delu novajlija Alvaro Odrioziola (22), pa Norvežaninm Martin Edegard (19) ukrajinski golman Andrej Lunin (19), malo stariji Borha Majoral (21), pa već dokazani Marko Asensio (22) i nova nada svetskog fudbala Vinisijus Žunior (18).  Sve deca. Poslednja dvojica su bukvalno zavrteli mozak defanzivcima velikana iz Torina i naterali navijače Reala da uzbuđeno komentarišu taj "baby boom", nagoveštaj da i sa poletnim timom mogu da se prave veliki rezultati.

Doduše, Asesnio je već naviknut na šampionski puls. Smeta mu kad vidi 1:1 na semaforu. Zato je u razmaku od 12 minuta, početkom drugog dela, posle savršenih asistencija Vinisijusa i Lukasa Vaskeza nasankao odbranu Juventusa. Posebno Benatiju i Markizija, koji je pokušao da popravi nepopravljivo. Taj gol za 2:1, brzina kojoj Real teži, to je pesma od fudbala. Vinisijus za Asesnija. BUM! I pre i posle toga još nekoliko vrhunskim poteza talentovanog Brazilca. Onda i odbrane Andreja Lunina, da novajlija iz ukrajinske Zarija pokaže kako je i on pojačanje.

Naravno, u Realu i dalje glavnu reč vode starosedeoci. Jedan od njih je Garet Bejl koji kao da je još u Kijevu, pa zateže levicu i postiže spektakularne golove. Sinoć dovoljan iz izjednačenje, jer je već u 12. minutu Dani Karvahal u nameri da interveniše prevario Kejlora Navasa posle uibacivanja Kansela.

gallery

Portugalski bek je bio možda i najbolji pojedinac Juvea, čijim se pripremama još nije priključio Kristijano Ronaldo. Nisu igrali ni povratnik Leonardo Bonuči, ni Mandžukić, ni Dibala, ni Daglas Kosta, ni Blez Matuidi... Zato su mahom drugopozivci bili skoro bezopasni i tek na 1:3 počeli da stvaraju šanse (Kjelini, Bernardeski, Rugani), ali kad se vrate ovi što „kose“ trebalo bi i Stara dama da izgleda ozbiljnije..

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

REAL MADRID – JUVENTUS 3:1 (1:1)
/Bejl 39, Asensio 47, 56 – Karvahal 12 ag/

Vašington
Stadion: Fedeks fild
Sudija: Robert Sigiba

Real Madrid (4-2-3-1): Navas (od 64. Lunin) – Karvahal (od 46. Odriozila), Havijer Sančez (od 78. Hose Leon), Naćo (od 77. Edegard), Reguioln – Valverde, Kros (od 46. Ljorente) – Bejl (od 46. Vaskez), Sebaljos (od 64. Majoral), Isko (od 46. Asesnio) – Benzema (od 46. Vinisijus Žunior). Trener: Đulen Lopetegi.

Juventus (4-1-4-1): Ščesni (od 63. Perin) – De Šiljo, Benatija (od 63. Rugani), Kjelini (od 72. Barzalji), Aleks Sandro – Pjanić (od 71. Fernandez) – Bernardeski,  Kedira (od 46. Fađoli), Markizio, Kaneselo – Favili (od 63. Mateus Pereira). Trener: Masimilijano Alegri.

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

Vinisijus ŽuniorMarko AsensioĐulen LopetegiMeđunarodni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara