Ajaks ne sme da kiksne, APOEL nema šta da izgubi

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.08.19. | 10:01

Revanš susret plej-ofa za Ligu šampiona na Johan Krojf areni (21.00)

Ajaks ne sme da kiksne. Očekivalo se da revanš susret Kopljanika i APOEL-a bude samo rutinsko odrađivanje posla za tim iz Amsterdama, ali je kiparski šampion u prvom duelu još jednom pokazao koliko neugodan može da bude. Zadržao je potentni tim Erika ten Haga na nuli i ima aktivsan rezultat. U međuvremenu su obe ekipe odložile svoje prvenstvene mečeve, što dovoljno govori o tome koliko im je ovaj susret važan.

Kada se zna kako je Ajaks prošle sezone igrao u Ligi šampiona, jasno je da sada nije u pravom ritmu. Mučili su se Amsterdamersi u sve tri utakmice do sada, mada su rivali ipak bili osetno slabiji i morao je Ajaks bolje u tim duelima. Na gostovanju PAOK-u su u trećem kolu kolu kvalifikacija remizirali 2:2, pa su onda sve rešavali na svom terenu, gde opet nisu blistali i završeno je 3:2. Najlošiju utakmicu od početka sezone su Kopljanici odigrali upravo u Nikoziji. Nisu izgubili i još su bez poraza, ali prvi put ove sezone nisu dali gol i objektivno je domaćin bio bliži pobedi. Igrao je vrlo jak sastav, praktično najbolji s kojim raspolaže Erik ten Hag i zato čudi slaba igra i vrlo malo stvorenih prilika. Još je i desetak minuta pre kraja isključen Mazraui, pa je bilo dodatnih problema da se zadrži makar remi. Bila je to opomena i sada APOEL na Johan Krojf areni shvataju mnogo ozbiljnije. Dakle, neće biti Mazrauija, dok povrede muče Promesa i Dolberga.

Izabrane vesti

APOEL može da žali za pobedom u prvoj utakmici, jer ju je igrom zaslužio. Makar minimalnom. To bi promenilo i šanse u ovom revanšu. Dobro je za ekipu Tomasa Dola to što nisu primili gol i kada bi jedan uspeli da postignu, to bi onda bitno popravilo izglede kiparskog prvaka. Imali su već u trećem kolu kvalifikacija jednu tešku situaciju kada su od Karabaga izgubili pred svojim navijačima sa 1:2 i činilo se da će ispasti. Posle tog poraza su u Nikoziji odlučili da promene trenera Tramecanija, koji je samo na tri utakmice bio na klupi i zamenio ga je doskorašnji strateg Ferencvaroša Tomas Dol. Pokazalo se da je to dobra odluka i u revanšu su Karabag savladali sa 2:0, tako da su izborili plasman u plej-of. Prva utakmica je pokazala i da su Kiprani prepuni samopouzdanja nakon pomenute pobede i sada dolaze na ovaj revanš svesni da nemaju šta da izgube. Na listi povređenih su Alef, Efrem i Vuros.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić očekuje se u navali Ajaksa, dok će u početnih 11 APOEL-a Uroš Matić i Andrija Pavlović, dok bi šansu sa klupe trebalo da čeka Vujadin Savić

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA - REVANŠ MEČEVI

Utorak
Crvena zvezda – Jang Bojs  1:1 (0:0)
/Vukanović 59 - Ben ag 82/

Krasnodar – Olimpijakos 1:2 (1:1)
/Utkin 10 – El Arabi 11, 48/

Rozenborg – Dinamo Zagreb  1:1 (1:0)
/Akintola 11 – Gojak 71/

Sreda
21.00: (1,20) Ajaks (6,75) APOEL (14,0)  /prvi meč 0:0/
21.00: (1,75) Klub Briž (3,60) LASK (4,90)  /prvi meč 1:0/
21.00: (1,63) Slavija Prag (3,70) Kluž (5,90)  /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara