A sad - spektakl (ANKETA)

Vreme čitanja: 11min | pet. 09.08.19. | 10:39

Večeras počinje nova sezona u Premijer ligi, sve nagoveštava da nas čekaju velika uzbuđenja, na nivou prošlosezonskih...

Gotovo tri meseca prošla su otkako je Mančester Siti posle dramatične završnice šampionata osvojio titulu sa samo bodom razlike u odnosu na Liverpul, a verovatno najbolji evropski fudbal od ovog petka vraća se na male ekrane televizijskih prijemnika.

Klubovi su u periodu odmora od elitne fudbalske akcije mnogo toga odradili na letnjoj fudbalskoj pijaci. Na pojačanja je potrošeno više od MILIJARDU evra, a samo Liverpul (i Čelsi, zbog zabrane transfera) među članovima stare Velike šestorke nisu iskeširali pozamašne sume novca. Uprkos svemu, situacija na vrhu tabele Premijer lige narednog proleća verovatno se neće bitnije menjati u odnosu na maj ove godine. Mančester Siti i Liverpul glavni su kandidati za titulu, dok će Totenhem, Čelsi, Mančester junajted i Arsenal najverovatnije popuniti ostale pozicije za evropska klupska takmičenja, mada nije isključeno da bi neko poput Vulvsa, Evertona ili Vest Hema mogao da iznenadi.

Izabrane vesti

PRELAZZI: Subota u 4 i druge radosti – Welcome back, Premier League

Mančester Siti će odbranu titule započeti upravo u Londonu protiv Vest Hema. Biće to prvi meč bogatog subotnjeg programa raspoređenog na šest utakmica. Građani su ovog leta radili samo koliko su morali. A morali su konačno da pronađu zamenu za Fernandinja i pronašli su ga u vidu 70.000.000 evra plaćenog Rodrija. Nekadašnji vezista madridskog Atletika viđen je kao neko ko bi na idealan način mogao da zameni vremešnog Brazilca, iako ni on neće tek tako ustupiti startnu poziciju novom saigraču. Rodri će dodatno ojačati i ovako monstruozan vezni red Građana.

► Svi transferi Premijer lige - leto 2019.

U finišu prelaznog roka Siti je dogovorio i transfer koji bi trebalo da zacementira odbrambenu liniju ispred Edersonovog gola. Iz Juventusa došao je Žoao Kanselo kao konkurencija Kajlu Vokeru na desnom boku, dok je uz Danilov ugovor u Torino otišlo i oko 30.000.000 evra. Ostatak tima je ostao gotovo nepromenjen. Talentovani Španac Anhelino stigao je iz PSV za 12.000.000 kao prirodna opcija na levom boku, pošto je Fabijan Delf posle godina služenja Pepu Gvardioli kao univerzalni vojnik otišao u Everton. Nije se Siti odlučio da pronađe naslednika dugogodišnjeg kapitena Vensana Kompanija, ali i ovako Gvardiola na raspolaganju ima širok spektar defanzivnog talenta. Siti je sezonu počeo sa peharom u rukama, pošto je u nedavno odigranom meču Komjuniti šilda nadigrao Liverpul posle boljeg izvođenja penala, što će predstavljati dodatni podstrek da se odbrani titula.

Vest Hem je tokom prelaznog roka odradio dva strašna posla. Sebastijan Ale je doveden iz frankfurtskog Ajntrahta za rekordnih 50.000.000 evra i to umesto Marka Arnautovića koji je za 25.000.000 evra prodat Šangaju SIPG. S obzirom na nekoliko odlazaka u veznom redu, ali i problemu s organizacijom igre, 25.000.000 evra potrošeno je za angažovanje Pabla Fornalsa iz Viljareala, što stručnjaci vide kao ozbiljan posao i navijači zaista mogu da budu zadovoljni. Manuel Pelegrini je posle katastrofalnog ulaska u prošlu sezonu tim odveo do mesta u TOP 10, a ovog leta dobio je jaku podršku kluba da unapredi tim i tako podigne lestvicu. Posle okršaja s najboljim klubom Engleske na svom terenu, Čekićari će imati tri gostovanja u naredna četiri kola i upravo bi te utakmice mogle da odrede kakvu će godinu klub imati.

Sezonu će otvoriti Liverpul na svom Enfildu, gde će večeras dočekati povratnika u elitno društvo – Norič. Jirgen Klop je za ovo leto rešio da zadrži tim koji je pokorio Evropu i zamalo prekinuo višedecenijski post u Premijer ligi, u nadi da će upravo ovaj potez biti ključan za konačno osvajanje toliko čekane titule.

Norič je tipičan „jo-jo“ klub koji jednu godinu igra Premijer ligu, a već u narednoj seli se u Čempionšip. Za ovu godinu Danijel Farke je spremio simpatičnu, mladu ekipu, kojoj će prvi i osnovni cilj biti opstanak i otkidanje bodova najbogatijima. Kanarinci su se prošle sezone prošetali do elite i postigli čak 93 gola na 46 utakmica, pa vredi sačekati i videti kakav će utisak ostaviti među najjačom konkurencijom.

Čelsi je ovog leta napravio ozbiljan rez u poslovanju. Istina, uzrok je jednogodišnja suspenzija na registraciju novih pojačanja, ali to je dovelo do nekih vrlo zanimljivih poteza. Na trenersku poziciju doveden je najbolji klupski strelac svih vremena Frenk Lampard, a s njim filozofija koja prethodnih godina nikako nije bila tipična za aktuelnog osvajača Lige Evrope. I dalje ostaje veliki znak pitanja na epizodu Maurisija Sarija, koja je uprkos osvajanju treće pozicije i evropskog trofeja ocenjena kao neuspešna. Da nije otišao u Juventus, Sari bi verovatno dobio otkaz. Popularni Super-Frenki će za cilj ima maksimalnu promociju najvećih klupskih bisera i njihovu konačnu implementaciju u seniorski pogon. Tu pre svega mislimo na Kaluma Hadson Odojija, Tamija Abrahama i Mejsona Maunta, dok će pokretačku snagu tima činiti američki brzanjac Kristijan Pulišić koji je tokom priprema ostavio sjajan utisak. Jedna era na Stamford Bridžu završena je na kraju prošle sezone, kada je klub posle sedam godina napustio Eden Azar, ali u klubu nisu previše tugovali zbog njega, jer su Hadson Odoi i Pulišić viđeni kao nove turbine ekipe. I dalje se u pitanje dovodi Lampardovo trenersko iskustvo, ali navodno mu je vlasnik Čelsija Roman Abramovič obećao strpljenje, mir i vreme da izgradi šampionski tim. Ono što smo tokom priprema mogli da zaključimo jeste da će Čelsi biti atraktivan, ali i da će odbrambena linija biti pod lupom, pošto je dozvoljavala (pre)veliki broj lakih golova...

Plavci će na otvaranju sezone odmah ići na noge Mančester Junajtedu u derbiju koji će zatvoriti prvo kolo. Junajted je ovog leta konačno sredio odbranu, ali su se obrve opet podizale zbog nekih poslova i količine utrošenog novca. Čak 55.000.000 evra potrošeno je za Arona van Bisaku posle samo jedne dobre sezone u Kristal Palasu, dok su Đavoli oborili svetski rekord za najskupljeg odbrambenog igrača svih vremena keširanjem gotovo 90.000.000 evra za Harija Megvajera, čime se nastavio višegodišnji trend preplaćivanja domaćih igrača na Ostrvu. Čini se da se Junajtedov limbo posle odlaska ser Aleksa Ferguson ni ove sezone neće zaustaviti, pogotovo jer klub radi u ozbiljno rascepu. Celog leta trajala je saga oko budućnosti Pola Pogbe i Romelua Lukakua, što je uznemirilo sve nivoe Junajteda i nije omogućilo normalan rad, dok je Džesi Lingard bio zvezda video-klipova kakvi profesionalnom sportisti ne priliče. Na kraju, Real nije uspeo u nameri da dovede Pogbu, ali su Đavoli zato popustili i prodali Lukakua Interu, pa u sezonu ulaze sa samo jednim klasičnim centarforom - teškašem, Markusom Rašfordom.   

Ole Gunar Solskjer jeste načelno dobio podršku Uprave, ali ni njegovi krediti neće biti beskonačni ako sezona ne bude išla željenim tokom, a to je svakako povratak u šampionsku trku. Paralelno će se raditi i na rehabilitaciji Aleksisa Sančeza, koji je ovog leta bio u senci saigrača, od kojih su neki javno isticali preko svojih menadžera da bi želeli da odu. Kao pred svaku od sezona u post Fergijevoj eri, Junajted će biti velika enigma...

KO ĆE BITI ŠAMPION ENGLESKE - SVE KVOTE

I Arsenal je ovog leta oborio klupski rekord izdvajanjem 80.000.000 evra za Nikolu Pepea. Momak koji je osvojio tržište njemu tipičnom munjevitom brzinom polarizovao je fudbalsku javnost, pošto se i dalje ne zna da li je njegova tržišna vrednost zaista na pomenutoj sumi ili ne. Odigrao je odličnu sezonu u Lilu, odveo Doge do druge pozicije i direktnog plasmana u Ligu šampiona, ali... Da li je Pepe mačka u džaku ili će zaista doneti prevagu na terenu vrednu 80.000.000 evra, tek treba da vidimo. I posao s Danijem Sebaljosom izvukao je dosta oprečnih komentara. Iako bi generalno trebalo da bude dobar posao za Tobdžije posle odlaska Arona Remzija, priča da je Arsenal za njegovu pozajmicu iz Reala platio čak 17.000.000 evra, bez opcije kupovine, nije baš zadovoljila navijače. Napad izgleda skoro brutalno, odbrana klimavo. Loran Koščelni je otišao, a kao zamena poslednjeg dana prelaznog roka stigao je David Luiz. Utisak je da Unaj Emeri nije dovoljno radio na jačanju defanzivnog dela tima. Ali nije imao ni dovoljno novca, pa ga treba razumeti. 

I Arsenal će, poput gradskog rivala Čelsija, prvo kolo igrati na severu Engleske, ali u Njukaslu. Svrake su i ovog leta imale turbulentno leto. Rafa Benitez je naprasno otišao, zamenio ga je kontroverzni Stiv Brus, a hiljade karata ostale su na blagajnama zbog rata koji navijače vode s klupskim vlasnikom Majkom Ešlijem. Propala je inicijativa katarskih investitora da kupe Njukasl i ulože astronomske sume novca. Situacija je opet tmurna, ali je i pored toga bilo uzbuđenja na pijaci. Izdvojeno je rekordnih 45.000.000 evra za Žoelintona iz Njukasla, a doveden je talentovani Alan Sent Maksiman iz Nice, igrači koji bi trebalo da ulepšaju igru Svraka...

Totenhem je posle više od 18 meseci od poslednjeg pojačanja konačno završio neke važne poslove ovog leta. Rekordna suma novca, tačnije 60.000.000 evra izdvojeno je za Tangija Ndombelea, da bi poslednjeg dana prelaznog roka Pevci bili glavne zvezde na pijaci. U smiraj prelaznog roka Poketinu su ispunjene dve velike želje. Stigli su Rajan Sesenjon i Đovani Lo Selso. Za pozajmicu argentinskog plejmejkera Betisu je plaćeno 16.000.000 evra, a čitav posao na kraju, kada ugovor u potpunosti bude otkupljen, vredeće oko 60.000.000. Zadržani su praktično svi glavni igrači, tako da će Totenhem i ove sezone biti među konkurentima za Ligu šampiona, ako ne i titulu. Odlazak Kirana Tripijera došao je potpuno neočekivano, no očigledno je da je u klubu bilo određenih razmimoilaženja preko kojih se nije moglo. Do kraja pijace u Španiji moglo bi da se dogodi da ode Kristijan Eriksen. Zapravo, to je sasvim izvestan scenario, jer u suprotnom ne bi se toliko insistiralo na Lo Selsu

Totenhem će sezonu otvoriti protiv Aston Vile koja je po standardnom pravilu utrošila ogroman novac kao povratnik iz Čempionšipa, osokoljena ogromnim finansijskim prilivom. Čak dvanaest pojačanja treba uigrati, a ako sve prođe kako treba, Vila bi mogla da bude vrlo zanimljiva za gledanje. U suprotnom, biće još jedan kandidat za opstanak...

I Everton je ovog leta dosta trošio, sve u nameri da se konačno umeša za ulazak u TOP 6. Doveden je supertalentovani momak iz Juventusa Mojze Ken, otkupljen je Andre Gomes od Barselone, Fabijan Delf treba da donese veliko iskustvo na sredini terena, kao i Žan Filip Gbaman, kao direktna zamena za Idrisu Geja. Najveći posao, međutim, odrađen je poslednjeg dana prelaznog roka. Marko Silva silno je želeo Aleksa Ivobija iz Arsenala i dobio ga je za blizu 40.000.000 evra. Taj posao praktično je i zatvorio pijacu na Ostrvu kasno sinoć. Dobra stvar za Karamele je da će u uvodnih pet kola imati lak posao na papiru. Za početak Kristal Palas, koji je posle odlaska Arona Van Bisake ostavio trenera Roja Hodžsona bez adekvatnih pojačanja u svim linijama. Ekipa našeg Luke Milivojevića tako bi lako mogla da bude među kandidatima za ispadanje.

Spremite se, večeras u 21 polećemo!


PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak
21.00: (1,15) Liverpul (8,50) Norič (15,0)

Subota
13.30: (9,50) Vest Hem (6,00) Mančester siti (1,28)
16.00: (2,00) Bornmut (3,45) Šefild junajted (3,80)
16.00: (2,80) Barnli (2,95) Sauthempton (2,80)
16.00: (2,85) Kristal Palas (3,20) Everton (2,55)
16.00: (2,00) Votford (3,40) Brajton (3,90)
18.30: (1,33) Totenhem (5,20) Aston Vila (9,00)

Nedelja
15.00: (2,30) Lester (3,20) Vulverhempton (3,25)
15.00: (4,60) Njukasl (3,60) Arsenal (1,80)
17.30: (2,25) Mančester junajted (3,30) Čelsi (3,25)

Napomena: Kvote su podložne promenama

 SVI NAJVAŽNIJI TRNSFERI OBAVLJENI DO DANAS 

MANČESTER SITI

DošliRodri (Atletiko Madrid, 70.000.000), Žoao Kanselo (Juventus, 65.000.000), Anhelino (PSV Ajndhoven, 12.000.000), Zak Stefen (Kolumbus, 8.000.000), Skor Karson (Derbi, pozajmica), Pedro Poro (Đirona, 12.000.000). 

OtišliDanilo (Juventus, 37.000.000), Daglas Luiz (Aston Vila, 16.800.000), Fabijan Delf (Everton, 9.500.000), Manu Garsija (Sporting Hihon, 4.000.000), Pablo Mari (Flamengo, 1.700.000), Vensan Kompani (Anderleht, bez obeštećenja).

Potrošeno: 167.000.000
Zarađeno: 69.000.000


ARSENAL

DošliNikola Pepe (Lil, 80.000.000 evra), Dani Sebaljos (Real Madrid, pozajmica), Vilijam Saliba (Sent Etjen, 30.000.000), Kiran Tirni (Seltik, 27.000.000), David Luiz (Čelsi, 8.500.000) Gabrijel Martineli (Itano, 6.700.000).

OtišliAron Ramzi (Juventus, bez obeštećenja), Peter Čeh (penzija), Dani VelbekStefan Lihtštajner (istekli ugovori), David Ospina (3.500.000), Kristijan Belik (Derbi, 8.200.000), Takuma Asano (Partizan, 1.000.000), Loran Koščelni (Bordo, 5.000.000), Dani Velbek (Votford, bez obeštećenja), Karl Dženkinson (Notingem Forest, ?), Ksavijer Amiči (2.500.000), Aleks Ivobi (Everton, 38.000.000).

Potrošeno: 152.400.000
Zarađeno: 55.700.000


LIVERPUL

DošliSep van der Berg (Cvole, 1.900.000), Adrijan (Vest Hem, bez obeštećenja). 

OtišliDani Ings (Sautempton, 22.000.000), Simon Minjole (Briž, 7.000.000), Marko Grujić (Herta, 2.000.000 za pozajmicu), Hari Vilson (Bornmut, 2.500.000, pozajmica).

Potrošeno: 1.900.000
Zarađeno: 34.400.000


ČELSI

DošliMateo Kovačić (Real Madrid, 45.000.000).

Otišli: Eden Azar (Real Madrid, 100.000.000), Ola Aina (Torino, 10.000.000), Tomaš Kalas (Bristol Siti, 9.000.000), Geri Kejhil (Kristal Palas, bez obeštećenja), David Luiz (Arsenal, 8.500.000). 

Potrošeno: 45.000.000
Zarađeno: 128.300.000


TOTENHEM

DošliTangi Ndombele (Lion, 60.000.000), Džek Klark (11.000.000), Rajan Sesenjon (Fulam, 27.000.000), Đovani Lo Selso (Betis, 60.000.000).

OtišliKiran Tripijer (Atletiko Madrid, 22.000.000), Vinsent Jansen (Monterej, 9.000.000), Fernando Ljorente, Mihel Vorm (istekli ugovori).

Potrošeno: 158.000.000
Zarađeno: 31.000.000


MAČESTER JUNAJTED

DošliHari Megvajer (Lester, 87.000.000), Aron Van Bisaka (Kristal Palas, 55.000.000), Danijel Džejms (Svonsi, 17.000.000).

OtišliAntonio Valensija (LDU Kito, sbez obeštećenja), Ander Erera (PSŽ, bez obeštećenja), Romelu Lukaku (Inter, 65.000.000).

Potrošeno: 159.000.000
Zarađeno: 65.000.000


VULVERHEMPTON

DošliRaul Himenez (Benfika, 38.000.000), Pedro Neto (Lacio, 18.300.000), Patrik Kutrone (Milan, 18.000.000), Leander Dendonker (Anderleht, 13.500.000), Bruno Žordao (Lacio, 9.200.000), Hezus Valjeho (Real Madrid, pozajmica), Meritan Šabani (Bajern, ?).

OtišliKortni Haus (Aston Vila, 3.400.000), Ivan Kavalijero (Fulam, pozajmica).

Potrošeno: 97.000.000
Zarađeno: 3.400.000


EVERTON

DošliMojze Ken (Juventus, 27.500.000), Andre Gomeš (Barselona, 25.000.000), Žan Filip Gbaman (Majnc, 25.000.000), Fabijan Delf (Mančester Siti, 9.500.000), Đibril Sidibe (Monako, 2.500.000, pozajmica), Jonas Lesl (Hadersfild, bez obeštećenja), Aleks Ivobi (Arsenal, 38.000.000).

OtišliIdrisa Gej (PSŽ, 30.000.000), Ademola Lukman (RB Lajpcig, 18.000.000), Nikola Vlašić (CSKA Moskva, 15.700.000), Džejms Mekarti (3.300.000), Fil Džagielka (Šefild Junajted, bez obeštećenja), Sandro Ramirez (Valjadolid, pozajmica), Džondžo Keni (Šalke, pozajmica), Muhamed Bešić (Šefild Junajted, pozajmica).

Potrošeno: 127.500.000
Zarađeno: 67.000.000


LESTER SITI

DošliJuri Tilemans (Monako, 45.000.000), Ajoze Perez (Njukasl, 33.400.000), Denis Praz (Sampdorija, 19.500.000), Džejms Džastin (Luton, 6.700.000).

OtišliHari Megvajer (Mančester Junajted, 87.000.000), Šinđi Okazaki (Malaga, bez obeštećenja).

Potrošeno: 106.100.000
Zarađeno: 87.000.000


VEST HEM

DošliSebastijan Ale (Ajntraht, 40.000.000), Pablo Fornals (Viljareal, 28.000.000), Albian Ajeti (Bazel, 8.700.000), Gonsalo Kardozo (Boavista, 3.000.000).

OtišliMarko Arnautović (Šangaj SIPG, 25.000.000), Pedro Obijang (Sasuolo, 8.000.000), Edmilson Fernandes (Majnc, 7.500.000), Lukas Perez (Alaves, 2.300.000), Ris Oksford (Augzburg, 2.000.000), Samir Nasri (Anderleht, bez obeštećenja), Endi Kerol (istekao ugovor).  

Potrošeno: 79.700.000
Zarađeno: 45.630.000


VOTFORD

DošliIsmaila Sar (Ren, 30.000.000), Krejg Doson (Vest Bromvič Albion, 6.100.000), Žoa Pedro (Fluminense, 2.500.000), Dani Velbek (Arsenal, bez obeštećenja).

Otišli: Dodi Lukebakio (Herta, 20.000.000), Obi Ulare (Standard Lijež, 3.000.000).

Potrošeno: 36.100.000
Zarađeno: 23.000.000


KRISTAL PALAS

DošliDžejms Mekarti (Everton, 3.300.000), Džordan Aju (Svonsi, 2.800.000), Viktor Kamarasa (Betis, 1.500.000, pozajmica), Geri Kejhil (Čelsi, bez obeštećenja).

Otišli: Aron Van Bisaka (Mančester Junajted, 55.000.000), Aleksander Serlot (Trabzon, 750.000, pozajmica), Džejson Pančon (Pafos, bez obeštećenja).

Potrošeno: 7.600.000
Zarađeno: 55.750.000


NJUKASL

DošliŽoelinton (Hofenhajm, 44.000.000), Alan Sen Maksimen (Nica, 18.000.000), Emil Kraft (Amijen, 5.400.000), Džetro Vilems (Ajntraht, 1.000.000, pozajmica), Endi Kerol (Vest Hem, bez obeštećenja).

Otišli: Ajoze Perez (Lester, 33.400.000), Hoselu (Alaves, 2.240.000), Mohamed Diame (Al Ahli, bez obeštećenja).

Potrošeno: 68.400.000
Zarađeno: 35.640.000


BORNMUT

Došli: Arnaut Danjuma (Briž, 18.000.000), Filip Biling (Hadersfild, 16.500.000), Lojd Keli (Bristol Siti, 14.800.000), Džek Stejsi (Luton, 4.450.000), Hari Vilson (Liverpul, 2.700.000, pozajmica).

Otišli: Tajron Mings (Aston Vila, 22.300.000), Lis Muse (Šefild Junajted, 11.100.000), Konor Mahoni (Milvol, 1.100.000).

Potrošeno: 56.450.000
Zarađeno: 34.500.000


BARNLI

DošliDžej Rodrigez (Vest Bromvič Albion, 5.550.000), Bejli Pikok Farel (Lids, 2.750.000), Erik Piters (Stouk, 1.100.000), Dani Drinkvoter (Čelsi, pozajmica)

OtišliTom Hiton (Aston Vila, 8.800.000), Piter Krauč (penzija).

Potrošeno: 9.400.000
Zarađeno: 8.800.000


SAUTEMPTON

DošliDani Ings (Liverpul, 22.200.000), Če Adams (Birmingem, 16.700.000), Musa Đenepo (Standard Lijež, 15.700.000).

OtišliMet Target (Aston Vila, 15.500.000), Sem Galaher (Blekburn, 5.600.000), Čarli Ostin (Vest Bromvič Albion, 4.300.000), Đordi Klasi (AZ Alkmar, bez obeštećenja).

Potrošeno: 54.600.000
Zarađeno: 25.400.000


BRAJTON

DošliAdam Vebster (Bristol Siti, 21.850.000), Leandro Trosar (Genk, 20.000.000), Nil Mope (Brentford, 20.000.000), Met Klark (Portsmut, 3.900.000), Aron Muj (Hadersfild, pozajmica), Romarik Japi (PSŽ, ?).

OtišliAntoni Nokar (Fulam, pozajmica), Markus Zutner (Dizeldorf, ?).

Potrošeno: 65.750.000
Zarađeno: 0


NORIČ

Došli: Ralf Ferman (Šalke, 3.000.000, pozajmica), Sem Bajram (Vest Hem, 830.000), Josip Drmić (Menhengladbah, bez obeštećenja), Patrik Roberts (Mančester Siti, pozajmica), Ibrahim Amadu (Sevilja, pozajmica).

Otišli: Marsel Franke (Hanover, 1.500.000), Stiven Nejsmit (Harts, bez obeštećenja),

Potrošeno: 4.170.000
Zarađeno: 1.500.000


ŠEFILD JUNAJTED

DošliOliver Mekbarni (Svonsi, 19.100.000), Lis Muse (Bornmut, 11.100.000), Kalum Robinson (Preston, 7.800.000), Luk Frimen (KPR, 5.600.000), Ben Osborn (Notingem Forest, 3.900.000), Fil Džagielka (Everton, bez obeštećenja), Muhamed Bešić (Everton, pozajmica).

Otišli: /

Potrošeno: 47.500.000
Zarađeno: 0


ASTON VILA

DošliVesli (Briž, 25.000.000), Tajron Mings (Bornmut, 22.300.000), Daglas Luiz (Mančester Siti, 16.800.000), Met Tagart (Sautempton, 15.500.000), Ezri Konsa (Brentford, 13.300.000), Marvelus Nakamba (Briž, 12.000.000), Trezege (Kasimpaša, 10.000.000), Anvar El Gazi (Lil, 9.000.000), Tom Hiton (Barnli, 8.800.000), Bjern Engels (Rems, 8.000.000), Žota (Birmingem, 4.500.000), Kortni Haus (Vulverhempton, 3.400.000).  

OtišliAlbert Adoma (Notingem Forest, bez obeštećenja), Mika Ričards (penzije), Mile Jedinak, Ros Mekormak, Glen Vilan, Alan Haton (istekli ugovori).

Potrošeno: 148.600.000
Zarađeno: 0


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara