Vilander uz Đokovića: Novak je najveći favorit za trofej na Australijan openu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 20:26

Šveđanin očekuje finale Đoković - Nadal

Sve se okrenulo naglavačke u svetu tenisa, čim je Mats Vilander počeo da izdvaja Novaka Đokovića kao najboljeg među najboljima.

Šalu na stranu, legendarni Šveđanin, za kojeg nam se uporno činilo da bodri sve druge samo ne Novaka, ponovo je u hvalospevima pričao o srpskom teniseru. I što je najbitnije, izdvojio ga je kao najvećeg favorita za osvajanje prvog grend slema u sezoni.

Izabrane vesti

Igre na ATP kupu su utvrdile Vilanderovo mišljenje ko je najbliži tituli u Melburnu.
Novak Đoković je osvojio Australijan open sedam ili osam puta. Mislim da je veliki favorit, jer se turnir igra na tri dobijena seta. On je moj prvi favorit. Rafael Nadal je odmah iza njega po šansama da uzme trofej, jer je dobro igrao na Dejvis kupu, a potom i na ATP kupu. Posle njih dvojice tu su Federer i Cicipas, i potom igrači kao što je Medvedev. Iznenadio bih se ako Hurkač ne stigne do polufinala, Kačanov ili Šapovalov. Ipak, kada se podvuče crta, Novak je favorit broj jedan“, rekao je Vilander za Eurosport, gde radi kao stručni konsultant.

Šveđanin je dodao da se videlo na ATP kupu da je Novak potpuno spreman, fizički i psihički, za najveće izazove na startu sezone.
Novak dolazi u Melburn odlično pripremljen. Ova vrsta brze podloge ga favorizuje, jer se tu njegov servis pokazuje kao izuzetno oružje, baš kao i ritern. Upravo su ta dva udarca veoma važna na Australijan openu“.

Kako smatra Vilander, sve se „crta“ da finale bude Đoković – Nadal.
Pitanje je da li će Đoković biti u stanju da lako pobedi Nadala u tri dobijena seta. To ne znamo, jer deluje kao da se Rafa mentalno vratio u igru, da je spreman da se suoči sa Novakom na ravnopravnom nivou, što mnogi možda nisu očekivali da će da se dogodi. Mislim da ni sam Đoković nije verovao da će Nadal toliko da izdrži u vrhu. Biće ovo svakako zanimljiv turnir, ne zbog šansi vodećeg trija, već zbog mogućih iznenađenja i neočekivanih rezultata tokom takmičenja“, zaključuje Vilander.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara