Srpski derbi u četvrtfinalu Antalije

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 14:25

Kecmanović ide na Troickog

Vole Srbi Antaliju. Ne samo kao turističku destinaciju, već prija i teniserima iz naše zemlje. Jedan Srbin će sigurno biti učesnik polufinala turnira u ovoj turskoj metropoli, jer ćemo gledati derbi zemljaka u četvrtfinalu: Miomir Kecmanović protiv Viktora Troickog!

Kecmanović je već ostvario veliki uspeh u Antaliji. Pobedom nad Igom Umbertom obezbedio je najbolji rejting u karijeri od narednog ponedeljka. Miomir je slavio sa 6:4, 7:5 i osigurao skok među 80 najboljih na svetu, prvi put otkako je među seniorima.

Izabrane vesti

Sat i po vremena je trajao meč sa Umbertom. U prvom setu bila je samo jedna brejk šansa sve do finiša, na 2:2, koju Kecmanović nije iskoristio. I onda na 4:4 imao je čak tri. Treća je donela sreću, za 5:4, a posle toga srpski teniser je uzeo i set.

U drugom setu Kecmanović je imao brejk prednosti i servirao za meč, kada mu je Francuz oduzeo servis. Odmah potom Miomir je ponovo napravio brejk, a novi servis gem za pobedu nije ispustio.

Vrlo napeto je bilo i u duelu Viktora Troickog i Benoe Pera. Posle sat i 42 minuta igre, kroz dva taj-brejka, srpski teniser je upisao trijumf i prolaz u naredno kolo – 7:6, 7:6.

Krenulo je najzad i Viktoru, koji je došao na turnir u Antaliju kao 175. igrač sveta.

Kecmanović i Troicki se do sada nisu sastajali na terenu, biće im ovo prvi zvanični okršaj. Pobednik će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Džordan TompsonDamir Džumhur.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara