Lehecka (©Reuters)
Lehecka (©Reuters)

Šok u Valensiji: Češka pobedila Španiju, Srbija može da je izbaci iz Dejvis kupa

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.09.23. | 19:13

Lehečka i Mahač doneli trijumf Knedličkama – 2:0

Veliko iznenađenje usred Valensije! Teniska reprezentacija Češke pobedila je Španiju u drugom meču 1. kola grupe C, tako da će Srbija u petak imati priliku da eliminiše Crvenu furiju iz daljeg takmičenja.

Junaci dana su Tomaš Mahač i Jiži Lehečka, koji su slavili u oba singla i time doneli pobedu Češkoj – 2:0. Ostao je da se odigra dubl, koji neće imati nikakav rezultatski značaj u ovom dvoboju.

Izabrane vesti

Prvo je Tomaš Mahač izašao na teren protiv Bernabea Zapate Miraljasa, pa iako je Španac za 40-ak mesta bolje rangiran na ATP listi i igrao pred domaćom publiku, po jedan brejk u oba seta je bio dovoljan da Čeh ostvari trijumf – 6:4, 6:4.

Očekivala se reakcija posle toga od Alehandra Davidoviča Fokine, koji je ukrstio reket sa Jižijem Lehečkim. Imao je Španac imperativ pobede na ramenima i moguće je da ga je to dodatno izbacilo iz takta. Čeh je slavio u dva tesna seta – 7:6, 7:5 i time doneo drugu pobedu i konačni trijumf svojoj reprezentaciji.

Posle prvog kola Srbija i Češka imaju po pobedu, Španija i Koreja po poraz. U narednoj rundi, u petak, teniseri Srbije i Španije će odmeriti snage i ukoliko naš sastav trijumfuje, a pojačan je danas dolaskom Novaka Đokovića u Valensiju, dok za Furiju ne igra Karlos Alkaras, Srbija će obezbediti prolaz u četvrtfinale, dok će se Španija oprostiti od daljeg takmičenja.


tagovi

Dejvis kupJiži Lehečka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara