Preokreti, kiša, kidanje živaca - Đoković eliminisan u Majamiju!

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.19. | 00:35

Španac Roberto Bautista Agut je slavio s 2:1 u setovima posle velikog preokreta i dva i po sata igre

Kraj za Novaka Đokovića u Majamiju! 

U osmini finala ovog Masters turnira srpski teniser se sastao sa Robertom Bautistom Agutom i poražen je s 1:2 u setovima - 6:1, 5:7, 3:6 . Kako je počelo delovalo je da će pobediti posle manje od sat vremena igre. A onda se sve promenilo. I okrenulo za 180 stepeni. Ovo je treća pobeda Španca nad Đokovićem u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Agut je povećao ritam igre, dobio drugi set, više mu je prijala pauza koja je nastala zbog kiše i na kraju je Španac ponovo uspeo da uzme meru najboljem teniseru planete. Sve se rešavalo u poslednjem setu koji je Agut dobio sa 6:3. Napravio je Španac jedan brejk, Đoković je odmah uzvratio istom merom, a Agut je pokazao da je mentalno bio vrlo pripremljen za ovaj duel. Napravio je novi brejk i uspeo da dobije najboljeg tenisera sveta. Posle Indijan Velsa, sada rana eliminicija za Đokovića i u Majamiju.

Šteta... Nije baš Novak uhvatio najbolji zalet pred sezonu na šljaci. "Vadi" ga činjenica što je prošle godine ispao u drugom kolu u Majamija. I to je jedina dobra stvar za srpskog tenisera. Inače, ovo je masters koji je najviše puta osvajao - čak šest puta. U ovoj 2019. godini toga neće biti...

Srpski teniser je održao čas tenisa Špancu u prvom setu, vrteo ga je po terenu kako je hteo, a umalo da dobije prvi set sa 6:0. Na kraju je bilo 6:1.  Kako je igrao u tom delu, tako je Novak i nastavio. Do brejka u drugom setu stigao je već u prvom gemu, odigravao je fenomenalne drop šotove kao da je na Rolan Garosu, Bautista nije znao na koju stranu da krene. Ništa nije naslućivalo na to kako će se meč razvijati... Nadigravao ga je Đoković sa osnovne linije, pozivao ga je na mrežu, vraćao ga, radio mu šta je hteo. Ostavio je potpuno drugačiji utisak nego protiv Delbonisa kada nije ličio na sebe. 

Ali…

Španac je potom u drugom setu pružio dosta bolji otpor, kao da je drugi igrač izašao prekoputa Đokovića. Videlo se da je uhvatio dobar ritam. Onaj svoj čuveni. Pred kraj seta usledila je i pauza zbog kiše pri rezultatu 5:4 za Aguta. I ona je više odgovarala Špancu.

Posle povratka na teren Đoković je imao i brejk šansu, nije je iskoristio i tako smo otišli u treći set. Tamo je Bautista igrao konstantnije i na kraju izašao kao pobednik. Na ovaj način Bautista je stigao do četvrtfinala, a tamo ga čeka Džon Izner koji je u svom duelu osmine finala nadigrao Kajla Edmunda s 2:0, i to je oba seta dobio u taj-brejku.

A za Đokovića je ovde kraj puta. Imao je prednost od 1:0 u setovima, ali mu se igra potom istopila. Agut ide dalje, Đoković je eliminisan. Moglo je da bude i drugačije. Ali, i ovako je zasluženo.

TENIS - TURNIR U MAJAMIJU

Cicipas - Majer 2:0 (6:4, 6:4)
Auge Alijasime - Basilašvili 2:0 (7:6, 6:4)
Edmund - Izner 0:2 (6:7, 6:7)
Ćorić - Kirjos 2:1 (4:6, 6:3, 6:2)
Đoković - Bautista 1:2 (6:1, 5:7, 3:6)
Anderson - Tompson (7:5, 7:5)
22.55: Gofan - Tijafoe


tagovi

Novak ĐokovićRoberto Bautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara