Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Povratak na teren još u izmaglici: Nadal propušta i Barselonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 02:03

Španski AS tvrdi da su šanse da Bik sa Majorke propusti katalonski turnir 90%

Teniski svet očekivao je povratak Kralja šljake na omiljenom mu mastersu u Monte Karlu. Organizatori turnira su najavili Rafaela Nadala kao učesnika, samo da bi se koji dan kasnije Španac oglasio negirao najave da dolazi u Kneževinu.

Međutim, posle Monte Karla, izgleda da će jedan od najboljih tenisera svih vremena propustiti još jedan turnir na kojem je osvojio dvocifren broj pehara. Kako javlja španski AS, sva je prilika da Nadal drugu godinu zaredom neće učestvovati ni na ATP 500 turniru u Barseloni koji je osvajao u 12 navrata. Ugledni španski medij je javio da postoji 90% šanse da se 36-godišnjak neće nadmetati na katalonskom turniru što traje od 17. do 23. aprila, praktično istovremeno kada će se Novak Đoković takmičiti na ATP 250 turniru Srpska Open u Banjaluci.

Izabrane vesti

Naime, Nadal nije odigrao profesionalni meč još od januara meseca i drugog kola Australijan Opena. Tada je zaradio povredu slabinskog mišića iliopsoasa (leva noga), izgubio od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda i u međuvremenu propustio američke masterse u Indijan Velsu i Majamiju, te prvi put od 2005. godine ispao iz Top10 ATP liste.

„Još nisam spreman da igram na najvišem nivou. Nažalost, još nisam spreman da igram rasterećeno, bez straha od povrede. Nadam se ću se ubrzo vratiti turnirima“, rekao je Nadal neposredno pre turnira u Monte Karlu.

Dakle, povratak na teren Bika sa Maljorke još je u izmaglici. Spekuliše se da bi mogao da se vrati na mastersu u Madridu, turniru gde slovi za petostrukog šampiona, ali ni to više nije sigurno. Masters u prestonici Španije traje od 26. aprila do 7. maja, a Nadal tamo brani 180 poena jer ga je lani u četvrtfinalu eliminisao zemljak Karlos Alkaras. A ukoliko i njega preskoči, pričaće se o povratku na teren za poslednji masters na šljaci, onaj u Rimu (10. maj - 21. maj), ujedno i poslednju proveru pred Rolan Garos čije osvajanje je Nadalov ultimativni cilj ove sezone.

Međutim, bez obzira na status neprokosnovenog vladara na zemljanoj podlozi, ukoliko ne zaigra ni u Madridu, pohod na 15. titulu u Parizu mogao bi da započne sa vrlo limitiranim brojem takmičarskih, pripremnih mečeva.


tagovi

Rafael NadalATP Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara