Kasper Rud (©Reuters)
Kasper Rud (©Reuters)

Đoković dobio rivala u polufinalu: Stara mušterija koja mu nikad nije uzela set

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 20:55

Srbin bi na teren mogao oko 15.30

Dva i kusur sata se na mediteranskom suncu 'pržio' Novak Đoković kako bi preskočio Aleksa De Minora i plasirao se u polufinale, a u smiraj petka saznao je i ime rivala u polufinalu. Za plasman u finale igraće protiv stare mušterije – Kaspera Ruda.

Norvežanin je nadigrao domaćeg tenisera Iga Ambera u tri seta sa 6:3, 4:6, 6:1. Uspeo je da se oporavi posle velikog pada u drugom setu i kasnije počistio rivala, ali mu sledi meč protiv najboljeg na svetu, kome nikada nije uzeo ni set.

Izabrane vesti

Rud je u prvom delu meča postavio visok ritam i rafalom udaraca postavio standarde na koje Amber nije uspeo da odgovori. Francuz je hodao po tankoj ivici žileta i na otvaranju drugog seta, pošto je Rud poveo odmah sa 2:0 u gemovima, ali je onda dobio četiri zaredom i uspeo da izađe kao pobednik, da odvede meč u odlučujući set. Tamo je Rud ipak povratio konstantnost forhenda koji ga inače krasi, pa je sve rešeno u dva sata i pet minuta.

Đoković protiv Ruda ima svih pet pobeda, a poslednji put su se sreli na pariskoj šljaci u prošlogodišnjem finalu Rolan Garosa. Srbin je i tada slavio sa 3-0! Norvežanin će pokušati da napravi iznenađenje i zaigra u finalu Mastersa, te da se bori za prvi trofej još od prošlogodišnjeg turnira u Eštorilu, iz Serije 250.

Polufinale u Monte Karlo moglo bi da počne oko 15.30.

MASTERS U MONTE KARLU - ČETVRTFINALA

S. Cicipas – K. Hačanov 6:4, 6:2

H. Rune – J. Siner 4:6, 7:6(6), 3:6

N. Đoković – A. De Minor 7:5, 6:4

I. Amber – K. Rus 3:6, 6:4, 1:6


tagovi

Kasper RudATP Monte KarloMasters Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara