Nova srpska teniska kombinacija - Bajin preuzeo Kiki Mladenović

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.19. | 10:50

Doskorašnji trener Naomi Osake brzo je našao posao

Čovek koji je od Noami Osake stvorio dvostruku osvajačicu grend slemova, kao i prvu igračicu sveta, Saša Bajin ima novu štićenicu.

Nemac ovdašnjih korena od sada će voditi brigu o Francuskinji takođe naših korena Kristini Mladenović, trenunto 66. teniserki sveta. Popularna Kiki je lepu vest, kao i njen novi strateg objavila na društvenim mrežama. S obzirom na to šta je sve uradio Bajin sa igračicama koje je vodio, možemo očekivati da Mladenovićeva povrati formu koju je imala negde do početka 2018. kada je naglo krenuo pad, te i dalje, pored izuzetno kvalitene igre ima samo jedan WTA pehar u singlu. Ona je krajem 2017, dostigla 10. mesto u pojedinačnoj knkurenciji, što joj je do sada najbolji plasman. Mladenovićeva je, inače daleko uspešnija u dublovima u kojima je osvojila četiri grend slema, od čega dva u miksu.

Izabrane vesti

I am very excited to announce you my new collaboration with Sascha Bajin.
Welcome to the team,coach @bigsascha !☺️
@corinnedubreuil pic.twitter.com/HCs2Y7WKhz

— Kristina Mladenovic (@KikiMladenovic) April 15, 2019

Saša Bajin je minula dva meseca, od kada mu je Osaka "dala slobodno" sigurno imao stotine ponuda za posao, ali je ipak odabrao devojku sa kojom može da priča na maternjem jeziku. S obzirom na to kako je Serena Vilijams igrala dok joj je on bio trening partner, ali kasnije i Viktorija Azarenka, te Karolina Voznijacki, a posebno Naomi Osaka koju je kao trener izvukao iz opskurnosti i proseka i napravio od nje čudo, verujemo da će i Mladenovićeva da se vrati tamo gde pripada.

Mnogi smatraju da je Noami Osaka uradila veoma glupu stvar prekinuvši saradnju sa Bajinom zbog, kako se navodi "prevelikog pritiska". Od tada jedva da igra, a i kada zaigra, deluje gotovo neprepoznatljivo i uskoro će, po svemu sudeći ostati bez prvog mesta na WTA listi. Saša je inače 2018. završio kao trener godine u WTA.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Saša BajinKristina MladenovićNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara