Rafael Nadal (Reuters)
Rafael Nadal (Reuters)

Nadal zvanično propušta Barselonu: Ni 13 nedelja nakon povrede nije spreman za povratak

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 12:50

A prve prognoze nakon povrede slabinskog mišića bile su da ga čeka pauza od šest do osam nedelja

Ako je minimalna dilema i postojala, danas je otklonjena. Rafael Nadal zvanično propušta ATP 500 turnir, uz Rolan Garos i Monte Karlo jedno od omiljenih mu takmičenja na kojima je podizao pehar više od deset puta, u konkretnom slučaju u 12 navrata.

Izabrane vesti

"Barselona je poseban turnir za mene, jer je to mesto koje sam zavoleo i zato što igranje kod kuće uvek stvara jedinstven osećaj. Još nisam spreman i samim tim nastavljam sa procesom povratka na teren", podelio je Nadal na društvenim mrežama.

Period rehabilitacije i povratka na teren se debelo odužio za španskog asa. Kada je u januaru u drugom kolu Australijan Opena doživeo povredu slabionskog mišića Iliopsoasa, predviđeno vreme za oporavak bilo je između šest i osam nedelja. A Nadal nije odigrao profesionalni meč već 13 nedelja! Dakle, ne da je probio sve prognoze, već pauzira praktično duplo duže od očekivanog.

Nakon što se nije pojavio u Monte Karlu, pa i u Barseloni, počela su da se otvaraju pitanja u kakvom će se elementu pojaviti na predstojećem Rolan Garosu. Do Frenč opena, ostalo je nešto više od četrdesetak dana, a poslednje pripreme biće mastersi u Madridu i Rimu.

Bik s Majorke ove sezone ima jedan, osnovni cilj. Da podigne 15. pehar u svom dvorištu, gde će, ma koliko dugo bio odsutan i ma koliko malo mečeva bude odigrao kao pripremu, i dalje biti prvi favorit. Možda ne po kvotama, ali Nadal ima posebnu auru kada god se pojavi u Parizu, kada god se razmaše reketom na stadionu Filip Šatrije.


tagovi

Rafael NadalATP Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara